Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Erik Hamrén har en del att lära

Lundhs blogg

I kväll kör vi Europa League från Malmö. En klassiker för alla som minns våren 1979, då Malmö FF slog ut Austria Wien i Europacupens semifinal.

Det är alltså MFF-Austria i Europa Leagues gruppspel och matchen ser ni på TV4 Sport och vi börjar sända 18:30. Missa inte det.

***

Alexander Gerndt och en GPS…ja, jag säger inte mer – ni får läsa själva.

***

Skönt att se att Zlatan Ibrahimovic skakat av sig en hel del av rostigheten som präglade hans insatser mot Ungern, San Marino och även i ligapremiären mot Lazio. Mot Viktoria Pilzen var han löpvillig, stark och farlig framför mål. Visst, straffen var billig men han slog in den säkert och mottagningen och framspelningen till Cassano var hög, hög klass.

***

I dag blev jag intervjuad av en elev från Poppius som skulle göra ett personporträtt. Tidigt kom frågorna om klasstillhörighet. Oj, jag trodde det försvann på 1970-talet.

Annons

***

Efter att Erik Hamrén dumpade Behrang Safari och Oscar Wendt inför EM-kvalen i nästa vecka så talas det om att förbundskaptenen är en tuffing och så vidare. För egen del kan jag inte fatta att han inte petade fler direkt efter insatsen i Budapest.

Undrar om inte Hamréns reaktion (som är riktig) kommer för sent? Alldeles för många spelare har känt sig alldeles för säkra på sina platser. Ta bara mittbackarna som varit så tydligt rankade: 1) Mellberg 2) Majstorovic 3) Granqvist och så vidare.

Inte ens en riktigt svag insats i Budapest kostade någon en plats i startelvan. Då fattar väl vem som helst att de är trygga på sin plats.

Och alla som är oroliga för Wendt och Safari kan trösta sig med att i den riktiga fotbollsvärlden är det andra tag. Hamrén har en del att lära sig, eller inte?

Roberto Mancini tog inga fångar efter Manchester Citys förlust mot Bayern München. Inte bara Carlos Tevez fick veta att han levde efter att ha vägrat hoppa in, även Edin Dzeko fick en skopa:

Annons

Publicerad 2011-09-29 08:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto