Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Va, är det EM-kval i Helsingfors?

Lundhs blogg

Hemma i Sverige är EM-kvalet mot Finland en stark ström i nyhetsflödet, annat då i motståndarlandet. Efter att ha landat i Helsingfors i kväll gick jag igenom de finska tidningarna för att se vad de skriver.

Ja, vi kan lugnt konstatera att käppakriget är stort här i öst. Sida upp och sida ner med käppakrig i de finska kvällstidningarna, även om den ena till slut bjuder på ett uppslag Zlatan Ibrahimovic och den andra på en sida om keepern Lukas Hradecky bak bland porrspalterna.

I de finska morgontidningarna hittar jag inte en rad om Finland-Sverige. Inte en rad. I Hufvudstadsbladet är det endast en notis om att Hollands förstekeeper Stekelenburg inte är med mot Moldavien (!) och i Helsingin Sanomat är det en artikel om tränaren för det finska U19-landslaget.

Ja, det är verkligen ingen fotbollsfeber. Fast det är klart, om det finska landslaget nu siktar på EM 2016 så kanske det dröjer. Det betyder dock knappast att de finska spelarna inte är sugna på revansch efter 5-0 senast.

Annons

***

Mikael Lustig efterlyser konkurrens på högerbacken. Han är inte ensam om det.

***

Tänk att det fortfarande går att lägga hela budgeten i en ball hotelllobby och sedan hyra ut celler utan skrivbord, och det dyrt. Fast jag måste ge hotell Klaus K att lobbyn och lull-lull runt om kring är coolt.

Var tvungen att köpa till skrivbord för 140 spänn natten, men sett till att det var avspassat till Lilla My i Mumindalen så kunde jag lika gärna skippat det…

***

Kryllar av studenter i overaller med en massa märken i centrala Helsingfors. Bannlys! Lika illa som ryggsäck i mixed zone.

***

Är nu övertygad efter den stängda träningen, Erik Hamrén väljer Sebastian Larsson och inte Ola Toivonen och därför blir det Johan Elmander centralt på den offensiva delen av mittfältet.

Vilket ger följande startelva: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, M Olsson – Elm, Källström – Larsson, Elmander, Wilhelmsson – Ibrahimovic.

Annons

Undrar vem Hamrén sätter på läktaren? Svårt beslut för honom. Emir Bajrami igen? Nyinkallad Samuel Holmén? HysénPontus Wernbloom? Jonas Olsson? Tre man är det som ska sitta vid sidan.

***

Fick rummet ovanför nattklubben. Ser jag så partysugen ut?

Publicerad 2011-10-05 20:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto