Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I det finska lejonets kula

Lundhs blogg

På plats på det finska spelarhotellet med det finska landslaget. Rätt spänt. Vill egentligen mest snacka Leeds United med Mikael Forssell och Mika Väyrynen men det kanske inte vore professionellt, även om Erik Niva menar att det är något som måste prioriteras.

Jag är inte övertygad.

Fast det blir Dif-duon Daniel Sjölund och Kasper Hämäläinen som kastas till oss i det svenska presspacket. Kanske rätt bra, för min finska är inte vad den borde vara. Rätt svårt att uppfatta de olika turerna och då kan man lätt citera dem fel.

Förbundskapten Mixu Paatelainen verkar i varje fall ha klart för sig att Sverige ska få det svårt. Mixu är för mig urtypen för en finsk spelare, en bra bit från Jari Litmanen om vi säger så. Mixu var en riktig centerforward.

[youtubeplay id=”aT-q65Qjy1M” size=”large”]

Den finske förbundskaptenen lovar nu att hans landslag ska attackera Sverige och ta revansch för katastrofen (jo, han sa så) i juni då Sverige vann med 5-0.

Annons

***

Gillar att just Mino Raiola inte bara tror att Zlatan visst spelar vidare, utan även att anfallaren kan förlänga kontraktet med Milan.

***

Svenskan verkar vara på tillbakagång i Finland.

***

Sett till hur Silvio “Bunga-Bunga” Berlusconi lever hade jag legat jävligt lågt med synpunkter på en frisyr.

***

Kan inte undanhålla er Visasatsa-bossen Per Nunstedts satir över våran kamp att överleva i Helsingfors.

***

För övrigt har jag omvärderat Finland efter ett knappt dygn här. Gillar den hårda, karga stilen där man verkligen biter ihop och inte knusslar. Min typ av killar, helt enkelt. Den salta korngröten till frukost skojade man inte bort.

Publicerad 2011-10-06 12:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto