Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamrén går "all in" på Maestro

Lundhs blogg

Innan Daniel Sjölund höll på att tuppa av inför TV4:s kamera så hade han ett resonemang med oss skrivande reportrar om svenska svagheter. Dif-ålänningen pekade på den svenska försvarslinjens uppträdande i Budapest och menade att det kan Mikael Forssell o Co utnyttja.

Givetvis har inte Erik Hamrén heller missat det för av fyra startande i Budapest så är Oscar Wendt antingen hemma i Skövde eller i Mönchengladbach och Andreas Granqvist får i kväll sitta på Olympiastadions läktare.

Högerbacken Mikael Lustig spelar från start för där finns ingen konkurrens – det är både backen och förbundskaptenen ense om. Även om det hade varit bra.

Återstår Daniel Majstorovic från Budapest som tyvärr inte varit lika stark som tidigare i varken landslaget eller i Celtic. Jag hade älskat om den “Maestro” som krigade till sig en startplats under VM-kvalet till Sydafrika – då han och Mellberg ofta var bäst på planen – återvände i kväll.

Annons

Kanske är just Olof Mellberg den han behöver? För jag är orolig över att Erik Hamrén väljer att gå “all in” på Celtic-backen som inte ger den trygghet man behöver längre. Eller så visar Majstorovic i kväll att förbundskaptenen gjorde rätt val.

Sveriges startelva blev alltså den förväntade: 1 Andreas Isaksson – 2 Mikael Lustig, 3 Olof Mellberg, 4 Daniel Majstorovic, 5 Martin Olsson – 22 Rasmus Elm, 9 Kim Källström – 7 Sebastian Larsson, 11 Johan Elmander, 21 Christian Wilhelmsson – 10 Zlatan Ibrahimovic (K).

Bänken: 12 Johan Wiland – 6 Emir Bajrami, 8 Anders Svensson, 14 Tobias Hysén, 17 Pierre Bengtsson, 19 Jonas Olsson, 20 Ola Toivonen.

Läktaren: Andreas Granqvist, Samuel Holmén, Pontus Wernbloom.

Bommade alltså “Granen” på läktaren även om jag hade med det som en möjlighet. Tufft men kanske logiskt sett till bristen på speltid.

Annons

Gillar inte att Anders Svensson inte fick plats. Jag hade gärna sett en så rutinerad spelare med och som har passningar som kan öppna upp försvar. På vems bekostnad? Ja, jag hade kunnat tänka mig att flytta Kim Källström ut på kanterna eller köra honom som spets. Då hade det kostat Sebastian Larsson platsen.

Jag kan inte riktigt förstå att en svag insats mot Ungern, som Anders Svensson delade med rätt många andra, ska kosta honom platsen så lätt. För han är fortfarande en viktig spelare och ingen har riktigt de egenskaperna att hitta in med passningar.

Ola Toivonen har oerhört mycket boll i sig men har inte fått ut det i landslaget. Sedan har han helt fel attityd, och då menar jag inte bara mot pressen. Han blir Ior när han blir bänkad och det kostar honom.

För ett år sedan kvalspelade Sverige mot Holland och ställde då upp så här: 1 Andreas Isaksson – 2 Mikael Lustig, 13 Andreas Granqvist, 4 Daniel Majstorovic, 5 Behrang Safari – 16 Pontus Wernbloom, 8 Anders Svensson – 7 Sebastian Larsson, 6 Ola Toivonen, 11 Johan Elmander – 10 Zlatan Ibrahimovic [K].

Annons

Har onekligen hänt en del, men jag fattar inte kritiken att Erik Hamrén ändrar. Vad ska han annars göra om det inte funkar eller om spelare inte spelar.

Publicerad 2011-10-07 12:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto