Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tänk att bollarna FÅR vara så olika

Lundhs blogg

Finlands-dödaren Martin Olsson var en underhållande gäst i Ekwall vs Lundh och berättade om drömmen att bli som Zlatan, hierakin i landslaget, varför han och Daniel Majstorovic skällde på varandra och en hel del annat.

Ekwall%20vs%20Lundh:%20Olssons%20dr%C3%B6m%20-%20bli%20lika%20stor%20som%20Zlatan

***

Sista träningen med landslaget och sista presskonferensen med Erik Hamrén inför Holland. Tisdag kväll vet vi om det väntar en ny lång samling i november för landslaget för play off.

På torsdag klockan 13:00 lottar Uefa det play off som ska dela ut de sista platserna till EM 2012. Om Sverige missar en direktplats lär Danmark eller Portugal sno åt sig den sett till att jag inte tror kroaterna slår Lettland med fem mål.

Då ser det ut som följer i play off, med följande fyra lag seedade: KroatienSverige, Serbien och Tjeckien och de lottas mot Irland, Turkiet, Bosnien och Montenegro. Rankingen kommer från en guru på området som till och med rättat Fifa:s ranking och som uppdaterat Uefa:s ranking under EM-kvalspelet.

Annons

Om Sverige hamnar i play off så ser det ut så här när jag önskar motståndare 1) Montenegro, 2) Irland 3) Turkiet 4) Bosnien.

Det ska dock sägas att det är många matcher som spelas under tisdagen och det blir säkert någon skräll och då kanske inte alla de här lagen blir grupptvåor.

Även om jag har svårt att se Skottland slå Spanien borta. Däremot kanske belgarna kan skrälla i Tyskland? Irland-Armenien och Frankrike-Bosnien är andra avgörande fajter som är svårtippade.

***

Tänk att en sport som fotboll som är så konservativ och regelstyrd kan ha sådana problem med bollarna. Vi har hört det i allsvenskan och nu även i EM-kvalet där Andreas Isaksson undrade om finnarna köpt sin boll på OK-Q8?

För det första borde ju tävlingar, kval och mästerskap spelas med en likadan boll. Fattar inte att allsvenskan inte fått till en typ av boll som kan gälla. Likadant borde det vara för EM-kvalet, även om det kanske är Adidas badboll.

Annons

De stora ligorna i England, Spanien och Italien kör med en typ av boll oavsett att klubbarna har egna sponsorer med egna typer av bollar. Naturligtvis mer rättvist att det styrs centralt.

Om man inte kan lösa det borde regelverket skärpas så att man inte kan få till så fruktansvärt olika bollar med skilda egenskaper och där vissa är tunga som medicinbollar och andra flyger som badbollar. Det blir ju bara konstigt om det ska vara så stor skillnad med de olika lagens bollar.

Sveriges sponsor är Umbro och med den har svenskarna bara vunnit. Ja, det är naturligtvis ingen underboll utan det handlar om vad de är vana vid och får spela mer med.

Å andra sidan kan det också hänga ihop med att landslaget då har spelat hemma och det hjälper till. Råsunda har hjälpt spelarna att leverera, med hjälp av Swedbank Stadion i Malmö, och då har bollen varit en pusselbit.

Annons
Publicerad 2011-10-10 09:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto