Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barcelona-debatten går vidare

Lundhs blogg

Hasse Backe till Elfsborg är ett rykte som gör vändor, men jag tror inte han flyttar från New York till Borås. Dessutom är hans New York RedBulls ännu så länge kvar i MLS-slutspelet.

Tror inte att Magnus Haglund är kvar i Elfsborg nästa säsong. Sedan tidigare finns Jörgen Lennartsson och Peter Wettegren med i snacket men ledningen är ute och dammsuger efter namn.

***

Har alltid gillat Daniel Nannskog. En aning galen, men en skön person. Har ni missat klippet från Norge är det HÄR.

***

Marcus Berg är långt från spel i Hamburger SV och ett mål mot ett ängagäng i tyska cupen ändrar inte på det. Tyvärr, tyvärr, och det känns som att EM-tåget gör för anfallaren.

***

Såg “Ljust & Fräscht” med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström och det var länge sedan jag skrattade så. Träffsäker satir om den ängsliga tid vi lever i. Se den om ni har möjlighet.

Annons

***

Chibsah till Dif. Jag är inte övertygad.

***

Henok Goitom till AIK är på gång, att sedan det blir ett dribbel om ord är en annan sak. När blir en kontakt där man förhör sig om kontrakt, löneanspråk och annat en förhandling? Ja, det är naturligtvis en del av en förhandling.

För ingen sätter sig en skarp förhandling om man inte vet var man ligger och att man tror att man kan dra det i mål. Sedan fattar jag att Goitom är försiktig och vill respektera sitt kontrakt.

Oavsett hade det varit en spännande värvning även om det är svårt att veta vilken stöt anfallaren är i. Trots allt har han spelat ganska lite de senaste säsongerna.

***

Inget snack om att FC Barcelona genererar mejl och det har blivit en del av den här karaktären, som Faris skickar:

Pinsamt mail givetvis, men du är ju inte så mycket bättre själv Lundh.

Annons

Visst alla har rätt till sina egna åsikter, men det känns som att du och många andra också för den delen, väntar på att Barca ska göra något misstag eller liknande, då kan ni direkt gå ut och kalla dem filmare och massa annat trams. 

Så ditt lilla resonemang om att Barca aldrig får skit mot sig är patetiskt, bara läs igenom samtliga kommentarer här liksom…
Och i media så får ju Barca ständigt skit, allafall av både Marca och AS som manipulerar både bilder och videor och hittar på massa skit om Barca. Samt ältar om det var straff eller inte eller vad Cesc kan ha sagt till Kanuote?…
I brittisk media så är det väldigt ofta man skriver massa skitsnack om Barca också.
Så som sagt ditt resonemnag stämmer inte.
Sen är det väl ganska självklart att dem Katalanska tidningarna Mundo Deportivo och Sport inte går ut och kritiserar Barca, liksom Marca och AS inte går ut och kritiserar Real.

Annons

Sen är jag trött på att höra att det låter på vissa som Barcelona är det enda laget i världen som filmar, så fort Barca gör det är det fruktansvärt enligt vissa, seriöst finns massa andra lag där det filmas också, men ältas det i FK europa? Nej knappast. Det är tydligen okej för vilket annat lag som helst att filma, men när Barca gör det är det hemskt…

Får Barcelona en fördel i någon match av en domare så har man mutat domaren, får något annat lag en fördel samtidigt som Barcelona får något emot sig så är det inget konstigt, enligt vissa.

Jag tycker det är väldigt patetiskt.

Känns som att många är så avundsjuka på Barcelonas framgångar och dominans så att dem verkligen vill hata klubben och då tar man till vilka anledningar som helst för att göra det i brist på annat, att några av spelarna filmar, vilket massor med andra spelare gör i andra lag också eller så skyller man på att Barca får fördelar trots att massa andra lag också får fördelar.

Annons

Sen är det väl inte så konstigt om t.ex. CR får mer skit om han filmar eller liknande än om Iniesta gör det, CR är en hatad spelare för hans vidriga attityd både på och utanför plan, Iniesta däremot är en ödmjuk och snäll person både på plan och även utanför (visst han filmar någon gång ibland, liksom massor med andra spelare). Men du förstår principen.
Så handlar väl mer om VEM som gör det än vilken klubb denne tillhör.
Vill påstå att om Busquets (Som dessvärre filmat ganska mycket hittils i sin karriär) skulle filmat sig till en straff i någon match skulle hela världens media älta det.
Så har inget med vilken klubb spelaren tillhör utan VEM SPELAREN ÄR.

Vidare så stör jag mig på att du varje gång ska ta upp Més Que Un Club och att du på något sätt verkar mena att Barca skulle ha detta motto så att inga ska komma åt dem. Det är ju bara pinsamt.

Annons

Du verkar tro att Mes Que Un Club står för “vi är störst bäst och vackrast och stödjer Unicef samt gör aldrig något fel”. Försök fatta att mottot inte står för dessa saker.
More than a club står dels för att klubben inefattar så många olika sporter, är inte inte bara fotboll utan även Basket, Handboll, Hockey, inomhusfotboll osv, därav är Barcelona “More than a club” 

Vidare så vänder sig mottot även till alla Katalaner. Barcelona har ALLTID varit Mes Que Un Club för dem, när Katalanerna hade det som tuffast så blev Barcelona mer än bara en fotbollsklubb för dem, det var en klubb som slogs för deras rättigheter och en klubb som man under hemmamatcherna tillläts tala sitt språk (Katalanska), då detta var förbjudet annars. Så som sagt fattar du nu vad innebörden Mes Que Un Club står för?

Annons

Sn visst berör även detta mottot saker man gör för t.ex. Unicef och andra hjälporganisationer osv, men det är inte där mottot kommer ifrån.

Men det är ju skönt når någon som har hjärtat i Barca inser vad det handlar om:

Cule sedan Overmars sprang åttor runt försvararna i La liga och frekvent skribent och “tyckare” hos svenskafans Barcelona ber jag i alla fall om ursäkta för det du fick utstå då du egentligen bara gör ditt jobb.

Som Barcelona fan tror jag man vägrar inse hur mycket vi egentligen har fått med oss genom åren, det vi egentligen retar oss på är hur vi fick målet felaktigt bortdömt mot inter i semifinalen på camp nou, eller hur liverpool slog ut som genom en horribel dommarinsats 2007.

Men att kalla någon så som han gjorde är inte rätt. Antagligen är det inte en riktig barcasupporter, utan en person som ständigt vandrar från lag till lag beroende på vilka som har den bästa säsongen. Men det kanske du redan har insett.

Annons

Jag kan inte skämmas över Iniesta, killen är grym, du tar sällan upp det i programmet, och hon tjejen som är där, vill mest ha TV tid. Hur söker man jobbet;)

Rooney, Drogba och Di Maria, (Serie A) kolla lite extra på dom, så ska du se att det är inte bara iniesta som filmar, tyvärr får ni inte visa bilder från premier league, whats up whit that`?

/Andreas F

Och det här:

Läser på din blogg ett exempel på mail som ramlar in.

Det är fullkomligt obegripligt hur degenererade och fullständig urblåsta en allför stor klick
människor blir när det rör sig om fotboll.
Jag har knappt sett en match sen djurgårdens supportar stormade planen efter en kvalmatch för 2 eller 3 år sen.
Ett medvetet val. Man säger alltid att nu är det nog, men som jag förstått det har det bara blivit värre sen dess. 

Det går knappt genomföra en stor match utan våld, hat, könsord, fusk och förolämpningar.

Annons
Och detta gäller även många spelare och tränare, inte bara pöbeln på läktaren, puben, och framför TV’n.

Läste att Joe Har fick stå och ta emot dödshot från läktaren stora delar av matchen i helgen.

Jag tycker ni gör ett bra program på TV4 söndagkvällarna men om ni kan tro att ni kan ha
dialog med fotbollspöbeln så är ni naiva.

MVH
AA ( ej den andreas andersson )

Jag måste försöka ta en debatt eller en dialog med fans, annars kan man lägga ner helt, tycker jag. Sedan är det för hårda tag från en del av de inblandade, tyvärr.

Publicerad 2011-10-26 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto