Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är alla bomberna borta ur Zlatans bok?

Lundhs blogg

Ängelholms spelare och ledare kommer att drömma mardrömmar efter alla chanser om det inte blir allsvenskan 2012. Sedan kan man säga att varken Syrianska eller ÄFF är klubbar som lyfter allsvenskan.

***

Representantskapsmötet 25 november kommer förbundet att lägga fram ett nytt regelverk för svensk fotboll. På sistone har ju både förbundsbasen Lars-Åke Lagrell och förbundets generalsekreterare Michael Santoft varit självkritiska vilket är bra.

Samtidigt fick jag höra att det var allsvenskans fem storklubbar – AIK, Djurgården, IFK Göteborg, Malmö FF och Helsingborg – som fick SvFF till ett möte och krävde handling och det snarast. Vilket ledde till att det hände saker och nu kommer ett nytt regelverk för allsvenskan och superettan.

***

Camoranesi går aningen för långt:

[youtubeplay id=”tiMW0JV43n4″ size=”large”]

Annons

***

Agenten Patrick Mörk är gäst i Ekwall vs Lundh i TV4-Sport 20:00. Mannen bakom importen av “The Banguras” och som representerar bröderna Elm ger en hel del sanningar.

***

Jörgen Eriksson hoppar av kampen om att efterträda Lars-Åke Lagrell. Ingen skräll, han hade ingen chans från start. Susanne Erlandsson är kvar i rejset men har heller ingen chans.

Det står fortfarande mellan Lars-Christer Olsson och Karl-Erik Nilsson och den fajten är inte avgjord. Åtminstone inte än, men Nilsson leder när de går in på upploppet.

***

Tänk att bältros kunde vara så brännande hett för Aftonbladet?

***

Titeln på Zlatan Ibrahimovic bok är kanske inte den mest lockande:  “Jag är Zlatan Ibrahimovic” men jag är precis som många spänd på innehållet om en av Sveriges mest fascinerande personer de senaste tio åren.

Annons

Fast frågan är hur många bomber som är kvar i boken? Vad jag hört så gick manus till tryckning bara för några dagar sedan och det har varit diskussioner ända in i det sista.

En källa med ingångar rakt in i den högsta ledningen på Bonniers är minst sagt trött på petigheten och “prinsssesa-på-ärten-stuket ” från superstjärnan. De kan inte ha haft någon koll?

Zlatan har granskat innehållet ner till minsta kommatecken och att man sköt upp utgivningen talar ett tydligt språk. Det har varit heta diskussioner in i det sista och frågan är hur mycket som suddats ut från grunden?

Antagligen har författaren David Lagercrantz under sina mer än 100 timmar fått loss en hel del ur Zlatan men det är en sak att snacka om det, en helt annan sak att läsa dem i tryck och där kan Zlatan ha fått kalla fötter.

Annons

Klart är att Lagercrantz fick Zlatan att lova att han skulle berätta hur det verkligen var för att gå med på att skriva boken. Författaren ville inte vara med om en Patrick Sjöberg – att det skrivs en bok och sedan kommer en andra bok och verkligheten är tvärtom.

Frågan är hur rejäl dragkampen mellan Zlatan och hans team å ena sidan och bokförlaget/författaren å andra sidan? Hur många bomber har raderats ur grundmaterialet för att nu skyddas av sekretessavtal. klausuler och advokater?

Klart är att Zlatan inte gör några tv-intervjuer inför boksläppet. Frågan är om det blir några intervjuer alls om boken? Zlatan och Mino Raiola dansar sällan efter andras krav och oavsett vad Bonniers önskar så är det den duon som bestämmer.

Därför har jag även förstått att alla förhandlingar om dealar med olika tidningar om att köra utdrag ur boken går minst sagt trögt. Zlatans team vill helst inte att någon annan ska kunna rida på vågen.

Annons

Undrar hur landslagets ledning tänker? Boken kommer ut när Sverige laddar för match mot Danmark och England. Ger man Zlatan ledigt för att det kommer bli än mer fokus på lagkaptenen?

På ett eller annat sätt lär landslaget vara en del av bokens innehåll och det finns mycket, mycket mer som många av oss kommer vilja ställa följdfrågor kring? Det kanske blir för mycket om boken dimper ner just där och då?

På samma sätt förstår jag om Milans ledning är nervös för släppet. Boken utlovar att Zlatan “för första gången avslöjar vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona” och detta en vecka före mötet Milan-Barcelona i Champions League.

Ja, det kan vara en hel del sprängstoff om Zlatan nu inte låtit rödpennan gå över innehållet. Sett till att han sa sig gå naken på stan så kan väl inte allt hett material vara borta, eller?

Annons

***

Jörgen Pettersson i Malmö FF? Ihop med Rikard Norling? Wow, liksom.

Publicerad 2011-10-28 11:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto