Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Får vi se ett nytt Mourinho-knip?

Lundhs blogg

El Clásico är inte alls lika upphaussat som de senaste åren. Kanske var det överdosen med fyra Real-Barcelona under en knapp månad från i våras? Ändå har de senaste möten slutat i kaos, ta bara den spanska super-cupen:

[youtubeplay id=”uUgOuzWvDfE” size=”large”]

Tror att José Mourinho och Real Madrid står som segrare lördag kväll och det utan att knipas. Barcelona har haft tufft borta och även om ett lag med Lionel Messi aldrig kan räknas bort så kan det vita laget detronisera de senaste årens mästare.

***

Sverige och Erik Hamrén har börjat dra i planerna inför EM-slutspelet till sommaren och följande väntar:

  • Onsdag 14 december presenterar förbundskapten Hamrén truppen till vinterturnén där man spelar två eller tre matcher.
  • Den 15 januari drar landslaget med spelare från allsvenskan, Norge och Danmark till Qatar och stannar till 25 januari.
  • Annons
  • Den 21 februari presenterar Hamrén den sista landslagstruppen innan han ska ta ut EM-truppen i maj så de som inte är med där och inte har testats tidigare kan nog glömma mästerskapet.
  • Sverige spelar en bortalandskamp 29 februari. Motstånd ännu oklart.
  • Runt 10 maj presenterar Erik Hamrén den svenska EM-truppen.
  • EM-truppen samlas 24 maj för ett första läger. Oklart var men det blir i Sverige och man spelar två landskamper före avresan till Ukraina.
  • Runt 5 eller 6 juni flyger man till Kiev och inrättar sig på sin bas.
  • Sverige hoppas träna på Dynamo Kievs träningsanläggning men även Ukraina är där och det är inte löst än.
  • 11 juni – 20:45 svensk tid: EM-premiär mot Ukraina.

***

Nemanja Vidic borta resten av säsongen. Förlusten i Basel var dubbelt tung för Manchester United.

***

Ilskan kring Simon Therns flytt är inte oväntat stor. Bara att inse att man kan se på frågan med olika glasögon och anklagelserna blir därefter och en del skriver att jag numera är ”persona non grata” på Olympia och det vore ju för jävligt om man inte får ha en annan åsikt.

Annons

Jag har aldrig skrivit att HIF-fansen inte får bua eller annat den dagen Simon Therns nya lag möter HIF men att hålla på så som många gör på nätet är bedrövligt.

Många har påpekat att HIF på hemsidan önskat Thern lycka till, men jag tycker en mening längst ner i artikeln och rakt ovanför Facebook-kommentarer om Judas och annat är ganska tunt.

Naturligtvis får Simon Thern och de andra som hjälper honom ta ansvar för flytten till en av HIF:s rivaler, men han har varit ETT år i HIF och utnyttjar bara en rätt han har i kontraktet och som HIF utnyttjat många gånger både när det gäller värvningar och i att släppa spelare.

Helsingborg har värvat spelare både från Landskrona och Malmö FF, så det är inte så att flytten är omöjlig som många påstår, även om det är ovanlig. Andreas Jakobsson, Peter Hillgren, Anders Jönsson, Jan Möller, Per Ågren och en av bröderna Lilius är några.

Annons

***

Vill se Carlos Tevez i Milan. Vilket härligt rövarband i rödsvart.

Publicerad 2011-12-09 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto