Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kanske Mancinis lycka att åka ur cupen?

Lundhs blogg

Vinnie Jones har alltid varit en favorit:

[youtubeplay id=”JR0aZX1_TD8″ size=”large”]

***

Derbyt i Manchester i FA-cupens tredje omgång hade det mesta av vad man vill ha i en fotbollsmatch. Drama, tempo, snygga mål, kontroverser, klubbmärkeskyssar, röda kort, gula kort, hårda tag och en kamp som aldrig tog slut trots en utvisning. Blev helt andfådd av följa de dryga 90 minuterna från Eastlands.

Visst kan man ifrågasätta Vincent Kompanys röda kort. En aning oborstad tackling med två ben men det var inte rött kort, och är det rött enligt regelboken borde det ändras. Därefter kunde United koppla ett grepp om matchen och man hade i första halvlek det där flytet när mycket går rätt.

Annons

Viktig seger för United men Sir Alex Ferguson måste se att “something is rotten in the state of United” och så många gånger som Rio Ferdinand skällde ut olika lagkamrater utan att backen för den skull imponerade tyder på att försvaret har en del att jobba på.

Naturligtvis skönt för de som tvivlar på Rooney att han gjorde två mål och signalerade med en kyss att han brinner för klubben. Men snacket om att han vill se värvningar kan inte överraska någon.  Okej för att Paul Scholes comeback fyller upp en tröja men det är inget som räcker under våren, kanske måste “Fergie” osäkra plånboken och ge sig in i januaridjungeln.

Manchester Citys Roberto Mancini behöver inte gräma sig så mycket för Premier League är det viktigaste och mentalt sett så borde man gå stärkt ur denna förlust sett till 2-3 trots 75 minuter med bara tio man. I ligaderbyt i höstas fick United Johnny Evans utvisad och det blev 1-6, här kom City tillbaka till 2-3 trots 0-3 och hade bud på kvittering.

Annons

Trots allt kan City gynnas av att man får ett mindre pressat matchschema – truppen är inte så bred – och att plocka hem Premier League vore en stor bedrift för klubben. Visst, man har Europa League också men det är garanterat PL-pokalen som står högst på Mancini o Co:s önskelista, och i vår tror jag man tänker tillbaka till förlusten och inser att det var okej att åka ur.

***

Snackade om svensk klubbfotbolls framtid med SEF:s nye vd Mats Enquist.

Olof%20Lundh%20och%20SEF:s%20VD%20Mats%20Enqvist

Så här i efterhand slår det mig att Enquist borde se “Tinker Tailor Soldier Spy” som en start på nya jobbet och få en känsla av livet i “familjen fotboll.” Alltid ryggen mot väggen.

***

Milan ångar på och slog Atalanta och har bara släppt in mål i en av de åtta senaste och med Zlatan i stöt så blir det både straffmål och en magisk assist. Tänk om Carlos Tevez ansluter, då lär Milano-laget bli svårstoppat i serie A och möjligen även ute i Europa.

Annons

***

Arsenal-Leeds på tv måndag kväll och det är skakande att inse att London-klubben omsätter tio gånger så mycket som mina killar och sett till att Premier League tror sig kunna öka intäkterna från tv-rättigheterna för 2013-16 med 60 procent så lär avståndet bara öka och öka.

HELVETE, det kan vara kört för Leeds om man inte ramlar på en galen shejk.

***

Undrar vad Paul Scholes får betalt?

***

Djurgården gör ingen stor silly season. Nu en finsk anfallare på besök. Håller Karl-Johan Persson så hårt i plånboken? Jag förstår inte det.

***

Sebastian Larsson! Martin O’Neill har varit bra för Sunderland och för svensken. Kul.

Publicerad 2012-01-08 17:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto