Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rikt, svulstigt och själlöst

Lundhs blogg

Visst är det häftigt med alla olika skyskrapor som skjuter ur öknen i Qatar. Vi bor mitt i gyttret av otroliga hus och det bara byggs och byggs och byggs. Doha andas Shanghai Light och det handlar naturligtvis om pengar.

Det är slående när man promenerar runt att det inte är meningen att man ska gå utan åka Lexus, Porsche eller något annat dyrt och det hela är en aning själlöst. Man ser knappt några människor annat än de som åker bil, trots att det är måndag morgon (ja, jag vet, det är söndag).

Downtown Doha är byggt i en stil som kan sammanfattas vräkigt, dyrt, spektakulärt och det är tydligt att det rasslat in enorma mängder cash på kort tid, och att shejkerna som sitter på stålarna gått “all in”.

Jag fattar att en arkitekt som får bygga här går ner i spagat. Ingen idé är för konstig. Ingen kostnad stoppas. Åtminstone är det känslan man får i centrala Doha när man tar en sväng mellan de olika byggena och färdiga kåkarna.

Annons

Här finns inte ett Turning Torso, utan ett 50-tal och det bara skjuter upp olika udda och höga byggnader. Det blänker. Det glittrar. Det är svart. Det är guld. You name it, det finns här.

Precis som man i en del välmående amerikanska förorter kan se pick-ups med mexikaner som ska sköta trädgårdar möts man här av samma bilar, men med gästarbetare från hela Asien som kommit för att tjäna pengar.

Behandlingen av dem är ett annat och deppigt kapitel. I Gulf Times skriver man om upploppen i Kuwait där statslösa gästarbetare kräver medborgarskap i det rika landet och där kravallpolisen slår ner det.

Fortfarande bär jag storyn från en chaffis i Riyad – på vinterturnén 2006 – om hans rädsla för att krocka med en saudier. Det spelade ingen roll om det var saudierns fel eller om han var onykter (det går ju inte eftersom alkhol inte är tillåtet), gästarbetaren åker dit.

Annons

Var på det lokala och gigantiska köpcentret Doha City Centre med en isbana i källaren och handlade bredband. Inget fel i att shoppa men promendaren dit och besöket där var en aning deprimerande.

Visst är det häftigt att beduinerna och pärlfiskarna blivit rika, men är det verkligen byggnader och shopping det enda som gäller? Okej, man satsar en hel del på idrott också och det är Asiatiska mästerskapen i skytte i Doha och snart kommer golfproffsen och tennisdamerna.

***

Thierry Henry. Paul Scholes. Läser även i Gulf Times att Zola Budd börjat springa igen. Barfota.

***

Doha City Centre berättade säljaren på Q-tel att han ofta ser Christian Wilhemsson där. Han kände igen svensken efter sin tid i Bolton. I Bolton?!??

Han trodde även att “Chippen” var avstängd i den kommande ligaomgången efter sitt röda kort i torsdags. “It was a feisty game”, sa min kille på Q-tel.

Annons

Han var också besviken att Sebastian Larsson inte var med landslaget för matcherna mot Bahrain och Qatar.

***

Skånsk storm i Doha i dag.

***

Man kan undra vad José Mourinho säger i paus? Samtidigt kan man också undra vad han säger före matchen?

***

Vet inte om det var min offensiv eller att jag surfade på landslaget, men jag fick Qtel-mannen att skriva ut ett mobilt bredband på sig när jag inte hade ett pass med mig.

Så jag kanske ska vara försiktig med vad jag surfar efter på nätet. Annars kanske säkerhetstjänsten hämtar honom.

***

Leeds kan inte vinna ens med elva mot tio. En förbannelse.

***

Varför kan inte Hamrén o Co bara säga att det för jävligt att regimen i Bahrain går så hårt fram mot de som vill ha demokrati? Behöver man vara rejält inläst för att tycka det? Nej, det är klart man inte behöver.

Annons

***

Hade helt glömt Lars Tingström, den så kallade “Bombmannen”, och åklagare Sigurd Dencker, när P3 Dokumentär tog mig tillbaka i tiden.

Publicerad 2012-01-15 08:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto