Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En söndag i tv-fabriken ger

Lundhs blogg

Allsvenskan har inte dragit i gång än, men ändå kryllar det av matcher att följa en söndag på jobbet och framför allt såg jag John Guidetti i Feyenoord och Chelsea med Fernando Torres, men en dag på redaktionen innebär att det är många matcher man tar del av på ett eller annat sätt. Som Cavani-showen efter straffmissen.

Eller som när vi satt och laddade i studion för att Fotbollskanalen Europa skulle dra i gång och klockan räknade ner, och i en monitor nedanför drog Santi Cazorla in 1-1 för Malaga mot Real Madrid med ett av helgens snyggaste mål. Sedan mynnade det ut i två program:

Fotbollskanalen%20Europa:%20Med%20Riberys%20knepiga%20klunsning

I Fergie Time snackade vi om Champions League och Europa League:

Fergie%20Time:%20%22Varning%20f%C3%B6r%20Milan%20i%20CL%22

Längtar till allsvenskan också piskar i gång och kan sakna att komma ut mer till klubbarna än vad jag kan göra i dag. Det är något speciellt att resa runt och göra förhands inför premiären, och alla har hoppet kvar om att den här säsongen så ska bitarna falla på plats och målet om att bli X:a är rimligt.

Annons

Vi gör Fotbollsmåndag med start 2 april och kör fram till EM-uppehållet och därefter hamnar programmet hos SVT som då kanske lägger ner sitt internationella magasin, eller? Ja, jag vet inte, men jag vet att jag kommer sakna att jobba med allsvenskan. När jag började på TV4 körde vi Tipslördag och Fotbollsmåndag och från och med i sommar är inget kvar.

***

I Göteborg i dag för att på Publicistklubben på Nefertiti snacka om vi media är för snälla mot Zlatan. Förutom jag är det Yrsa Stenius, David Lagercrantz och Offsides Anders Bengtssson. Kollade in SVT:s Debatt som jag fick tacka nej till som start och Anna Brolin hanterade det bra.

Eftersom ingen sänder det här så får ni rapport från debatten under morgondagen.

***

Kan känna med Guillermo Molins efter den debuten. Yes!

***

John Guidetti kunde blivit utvisad när han viftade väl mycket med armarna mot Twente och det blev inte heller något mål. Å andra sidan hade han kunnat få en straff, han stressade backen Roseler att nicka in ett mål och det måste vara ett helvete att spela mot svensken som är en bökig anfallare.

Annons

Klart godkänd insats av 19-åringen när Feyenoord närmade sig den holländska toppen, och om Guidetti bara tonar ner de värsta gesterna när passningarna uteblir eller inte sitter på rätt ställe eller när domaren inte pekar åt rätt håll så kommer det att lösa sig med en plats i EM-truppen och alla möjligheter att göra succé i sommar.

Betydligt tuffare för Emir Bajrami som inte verkar ha Steve McLarens förtroende. Förvisso har han startat ett par matcher före den här förlusten men utan lycka och sett till hela våren har det inte blivit tillräcklig med speltid. Den förre Elfsborgs-spelaren och Mikael Lustig är två bekymmer för Erik Hamrén.

Roligare då att kolla in Christian Wilhelmsson som inte bara spelar för Al Hilal utan både gör mål och assist:

Mål 1:

Mål 2:

Annons

Assist:

[youtubeplay id=”WIAnoXuO2Ns” size=”large”]

Men det där hårbandet är inte övertygande…

***

Efter Fabrice Muamba kom nästa tragedi inom fotboll. Liam Kellys pappa satt på läktaren och såg sonen spela Ligacupfinal mot Celtic för Kilmarnock och som man även vann sensationsartat. Fast firandet kom av sig när Kellys pappa fick en hjärtattack och avled på läktaren.

***

Två matcher. Två förluster. Hans Backe har nog inte för många matcher på sig att få fart på New York RedBulls.

Publicerad 2012-03-19 16:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto