Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tog inte många minuter för SEF och SvFF att ryka ihop

Lundhs blogg

Allsvensk upptaktsträff på Sundspärlan i Helsingborg och de nyvalda ordförandena i SvFF (Karl-Erik Nilsson) och SEF (Lars-Christer Olsson) klev upp på scenen ihop. Dessutom var SEF-vd:n Mats Enquist med och han förklarade att allt snack om att SEF och SvFF inte var sams var inte sant.

Vad hände sedan? Jo, Canal Plus Tommy Åström, som ledde dagen i Helsingborg ihop med Jens Fjellström, frågade Nilsson och Olsson om vem som ägde allsvenskan om man skulle sälja namnet till den? Då svarade Nilsson att de skulle tala med SvFF och att merparten av pengarna skulle gå till SEF.

Något som fick Lars-Christer Olsson att förklara för den nyvalde SvFF-basen att han hade fel. För i höstas så träffade SEF dåvarande basen Lars-Åke Lagrell och kom överens om att det var SEF som ägde den frågan. Den nya representanterna från parterna rök alltså ihop på scen inför Sveriges fotbollsmedia och det var närmast parodiskt.

Annons

Tänk att de inte trimmat det i förväg, eller är det helt enkelt så att maktkampen drog i gång där och då? Ja, det kommer att bli möten framöver och då kommer det att avgöras om vem som har makten över allsvenskans kommersiella delar? Är det SEF eller är det SvFF? Onekligen spännande.

***

Nanne Bergstrand var klart coolast på utfrågningen. Nej, det handlade inte om att han hade orange kavaj utan att han talade om sitt lag på ett så underhållande sätt och även vågade skrämmas med att tala om Kalmar FF som en otäck motståndare som spelar illa men vinner matcher.

***

Fotbollskanalens allsvenska nedräkning startar vi i morgon bitti.

Publicerad 2012-03-27 19:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto