Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fortsatt fördel Barcelona - men Milans chanser ökade

Lundhs blogg

Milan-Barcelona slutade 0-0. Inte mer än så. Noll mål. Tänk vad ett resultat ibland kan undanhålla rätt mycket av vad som hänt under dryga 90 minuter på fotbollsplanen, för det är inte siffror som visade vad vi fick uppleva.

Framför allt den första halvleken var späckad av action och där både Barcelona och Milan (BoatengRobinho och Zlatan) borde ha gjort mål, och där Jonas Eriksson och Markus Strömbergsson mycket väl kunde blåst straff till Barça när Abbiati drog ner Alexis. Ett uteblivet domslut som går att diskutera.

Andra halvlek var tamare även om det var så att Barcelona kunnat ordna ett segermål då. Ja, ja, det är en kvartsfinalkamp över två ronder och den första dominerade den katalanska klubben. Visst, det ingick i Milans taktik att ligga lågt och försöka kontrollera Lionel Messi o Co och inte släppa till lägen.

Annons

Hur det gick? Ja, sett till en bärgad nolla så gick det naturligtvis bra men Barcelona var vasst i första och hade ju lägen. I och med att Milan klarade nollan så ökar det italienska lagets möjligheter att tråckla sig vidare något, men det är inte lätt att spela borta mot Barcelona.

Inter klarade uppdraget för ett par år sedan och skickade då ut Barça efter en äckligt disciplinerad defensiv och utnyttjande av de lägen man trots allt fick. Återstår att se om Milan vågar något mer för att kliva fram och för att försöka få det där målet som kan sätta press på Barcelona, men det är ju så att Messi, Xavi och Iniesta kan göra rätt många om allt stämmer.

Svenskarna, då? Ja, Zlatan gjorde en solid insats men brände sitt bästa läge när han inte fick träff på bollen, men han vann många dueller och lirade dessutom fram till Robinho som bara skulle bredsida in ledningsmålet. Jonas Erikssons team är säkert godkänt i Italien men inte i Katalonien då de säkert kan gnälla på uteblivna straffar. Eriksson var godkänd, trots det.

Annons

***

Hahaha, Åtvidaberg äger. Även jag undrar om Erik Edmans feta lön?

[youtubeplay id=”MYVzlrMim4A” size=”large”]

***

Bröderna Mats och Erik Paulssons Peab sitter på intressanta stolar i arenabyggena i Stockholm. Deras byggbolag bygger både Stockholmsarenan och Nationalarenan, men bröderna är även delägare i Nationalarenan både via Peab och Fabege. Nu är ena bygget försenat men inte det andra vilket gett Nationalarenan där Paulssons är delägare ett klart försprång och det kanske är ren slump men fakta är att det ljusar upp tillvaron för Friends Arena.

***

SUPERLIVE är tillbaka med start 20:30 på fotbollskanalen.se torsdag kväll. Får bland annat se om Rasmus Elm och AZ kan hota Valencia och tre ytterligare kvartsfinaler.

***

Oj, Lars Lagerbäck vill att domarna ska få kolla video även på annat än mål. Skeptisk.

Annons

***

Får höra av en centralt placerad källa att SEF-basen Lars-Christer Olsson och SvFF-basen Karl-Erik Nilsson var briefade om vilka frågor de skulle få av Canal Plus Tommy Åström. Ni vet, det som ledde till öppen munhuggning om vem som äger rättigheterna till allsvenskan.

Så det var helt enkelt pamparnas kamp som började. Lars-Åke Lagrells familjen fotboll finns inte, eller i varje fall inte på samma sätt som tidigare. Onekligen intressant.

***

Härligt att Lugi piskade Ystads IF i första kvarten, och det i Ystad. Som gammal Lugist så var det alltid tunga derbybataljer mot Ystadgänget med Basti Rasmussen, Sven-Åke Frick och de andra busarna från Österportshallen, och känslan var att smockan hängde i luften hela tiden.

***

Den allsvenska upptakten fick sin avslutning i den gamla festlokalen Parapeten i Helsingborgs hamn där god mat varvades med komik av varierat slag. Skratten var få och lätträknade – Helsingborgs borgmästare njöt dock – och jag får ge komikern att han slog Peter Flack på upptakten i Örebro för några år sedan.

Annons

Har egentligen aldrig förstått den typen av krystade mardrömsuppdrag för det räcker gott med att käka middag ihop och lyssna på en del gamla historier och snappa upp en del nyheter. Som att Alvaro Santos kropp knappast håller, att man även inom AIK:s spelartrupp undrar vem som ska göra målen, att en spelare fick byta klubb för att han stött på andras partners och att begäran om höga agentarvoden satte stopp för en del av vinterns transfers.

***

Chelsea, Real Madrid och Bayern München verkar klara för semifinalerna sett till resultaten. Mest imponerad av ryske Romans veteraner som är på väg att räta upp skeppet. Tänk om Chelsea vinner Champions League, då tar man en plats i Champions League även om man bara blir femma i Premier League – på Tottenhamns bekostnad om vi räknar med Spurs som fyra.

Annons

***

Börjat tippa allsvenskan inför lördagens premiär och först ut var Djurgården, Gais, Norrköping och Syrianska. Fler lag under torsdagen och fredagen.

Publicerad 2012-03-28 22:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto