Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Om Isaksson faller i från - då är Hansson mannen

Lundhs blogg

En av de som jobbade på Gutavallen i Visby undrade efter träningen varför man inte spelade EM-låten i samband med EM-truppens besök. Ja, det har sin skäl, om man säger så…

***

Erik Hamrén sa på presskonferensen att det är inte större risk att Andreas Isaksson missar EM än någon annan spelare. Man kan skada sig i trappan också, enligt förbundskaptenen. Fast de rapporter jag fått talar om att det är osäkert om han kommer till spel i EM, vilket målvakten inte kunde dementera i mixed zone.

Gillar det inte alls. I en turnering som ett EM behöver man en del rutinerade pjäser på centrala platser som i mål. Isaksson har aldrig svikit i landslaget utan snarare presterat när det gällt och även inför EM 2008 var han ifrågasatt och hade inte spelat så mycket alls. Fast då hade han tränat, vilket han inte gjort på två och en halv månad.

Annons

Om det blir aktuellt med att ersätta Isaksson i EM är Johan Wiland given med Erik Hamréns ögon, men det borde vara Pär Hansson som fick ta över tröjan. HIF-keepern är inte bara vass med fötterna utan han är en matchvinnare som ofta kliver in med avgörande parader. Dessutom är han i en aning mer uppåtgående kurva än Wiland.

Även Wiland är en okej ersättare till Isaksson och han har fått beröm i Danmark men det är just de matchvinnande egenskaperna hos Hansson som jag vill åt. Det är en målvakt som inte bara vann SM-guldet till HIF utan även cupen, och han är så stark trots att han inte är så lång och det kan vara Sverige behöver.

***

Gutavallen dukade upp ett oerhört generöst och på många sätt svenskt pressrum. Korv med bröd. Mackor med olika pålägg. Kaffe och hembakade bullar, brownies och kakor samt köpekakor som dammsugare och biskvier. Lägg på frukt i skålar. Och hyfsat blås när det gäller WiFi. Underbart, helt enkelt.

Annons

Jag ligger som sagt lågt med sötsakerna nu när vi fått kostymer som ska sitta som ålaskinn i den ukrainska värmen, och då finns det inte utrymme att som Simon Bank glida in och ta både kakor och kanelbulle. Bara att bita i äpplet.

***

Ekwall vs Lundh on Tour drog till Helsingborg och träffade Allsvenskans största rövhål, enligt många tidigare gäster i programmet, men Ardian Gashi var ganska snäll:

***

Tänk att Martin Olsson ska spela EM på tabletter och sprutor. Inte betryggande.

***

Undrar om vem som har Penthouse Mastersviten? Hamrén? Lasse Richt? Tydligen har inte Zlatan den största sviten…här får ni alla varianter.

***

Otroligt att av över 100 ackrediterade journalister så står Radio Gotland för runt 30 och sedan har Finland en man (Ville-Veiko Valta) och även Tyskland en man. Värsta är att tysken drar hem i morgon.

Annons
Publicerad 2012-05-24 19:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto