Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamréns spion har Sverige i semifinal

Lundhs blogg

Missa inte det unika samarbetet mellan medier i alla 16 EM-länder som genererat en oerhört initierad EM-guide till fotbollskanalen.se där reportrar och experter från varje EM-land skrivit taktisk analys, anekdoter och stories samt ett porträtt på en stjärna om just sitt eget landslag. Väl värt att lägga tid på att läsa in sig på allt om EM.

***

Stefan Schwarz till Helsingborg på ett halvår är en rockad som förvånar. Särskilt sett till att han länge velat ha ett tränarjobb och ingen klubb riktigt huggit på honom. Onekligen en stor lirare, blir intressant om han kan tillföra något till ett HIF som ska ut i Europa, har haft en tung vår och vars huvudtränare Conny Karlsson bara har ett halvår kvar.

För det kan knappast vara lugnt när man skickar en andretränare i Per-Ola Ljung och med kort varsel plockar in Schwarz som naturligtvis har ett stort nätverk ute i fotbolls-Europa och som säkert kan bidra på det sättet. Ändå känns det väl hastigt och därmed undrar man hur genomtänkt det är för klubben – och med bara ett halvår på kontraktet så känns det mer som en provanställning.

Annons

Alla som håller på klubbar är inte likadana. Jag förstår inte om det finns MFF:are som blir sura för att han går till HIF, däremot förstår jag om de känner besvikelse över att Malmö FF inte knutit till sig honom, men det kanske klubben inte varit intresserad av och säkerligen då haft sina skäl. För det är ingen nyhet att han velat träna en klubb.

Jag vet exempelvis att många Leeds-fans fortfarande hatar Alan Smith som gick till Manchester United. Jag känner inte så och det finns inget facit för hur man är som supporter eller exakt hur man ska reagera gentemot vissa spelare eller hur några har gjort. Det är dessutom rätt begränsande för både klubbar och spelare om man bara kan köra på ett spår.

***

Tänk att norska TV2 startat en sportkanal som kör sport hela dagen. Norrmännen kan.

***

Spelarhotellet gör sig betydligt bättre i sol än i regn. Om det regnar kan det bli ruggigt deppigt därute, men på eftermiddagen när vädret lättade var det fint ute i sommarslottsområdet utanför Kiev.

Annons

***

Johan Elmander tränar för fullt under fredagen, enligt Henning Svendsen som är handplockad av Erik Hamrén för att sköta kosten. Då spelar även Elmander på måndag. Vilket ger följande startelva: Isaksson – Lustig, Mellberg, Granqvist, M Olsson – Elm, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Toivonen – Elmander.

Tror att han offrar Anders Svensson och Toivonen trivs betydligt bättre på kanten än på topp, även om han helst hade velat spela som nummer tio. I backlinjen är Andreas Granqvist mannen för Hamrén och när Mikael Lustig gjorde det bra mot Serbien så öppnar det för en återgång till högerbacken som spelat mest under Hamrén.

***

Telenor pungslår sina kunder som åker till Ukraina. 27 spänn i minuten för att ringa och 16 spänn för att bli uppringd. 100 kronor för en MB. För jävligt.

Annons

Gillar Tele2 som kör en EM-kampanj med i det närmaste svenska priser för alla fans som åker till Polen och Ukraina. Älskar sådant.

***

HD:s Torbjörn Dencker har träffat en hel del svenska EM-profiler och även om Jonas Olsson som pratar om svårigheten att byta klubb, Andreas Granqvist och Pär Hansson som pratar hierarkier bland målvakterna, är intressanta program så är det Reine Almqvists utspel om att han tippar Sverige till semifinal som sticker ut. Erik Hamréns Englandsspion avslöjar att han hade hoppats på Harry Redknapp eller Stuart Pearce för att få mer engelskt stuk, och han undrar om Zlatan verkligen blir hängande anfallare även om Johan Elmander blir frisk.

***

Lenin-statyn på Sjevtjenko-boulevarden mitt i Kiev har soldater som bevakar den.

***

Under fredagen är sista dagen att registrera ert drömlag för EM och tävla mot mig, Henrik Larsson, Ekwall och hel del andra TV4-profiler. Vill ni tävla mot mig och Ekwall är det ON TOUR som är koden, TV4LIGAN för TV4-kamp och STJÄRNLIGAN för kamp mot en del profiler, bland dem Jonas Olsson.

Annons

Här ser ni mig och Ekwall gå igenom våra gäng:

***

Även min kollega Ekwall har gjort intressanta och uppskattade porträtt av en rad svenska EM-profiler:

Johan Elmander:

Anders Svensson:

Kim Källström:

Olof Mellberg:

 

Publicerad 2012-06-07 23:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto