Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem har rätt om taktiken - Hamrén eller spelarna?

Lundhs blogg

Det var Olsson Expressen som naglade dit funderingen som vi nog många satt och grunnade på det på presskonferensen dagen efter förlusten. Under Kim Källströms och Rasmus Elms presskonferens så ställde Olsson frågan om hur de kunde ha en syn på hur Sverige skulle spela och att Erik Hamrén beskrev det på ett annat sätt.

Grunden var att förbundskapten Hamrén sa att de hade långbollar och de enklare och rakare alternativen som en möjlighet OM Ukraina skulle pressa hårt. Spelarna sa både efter matchen och på presskonferensen dagen efter att det var sagt att man skulle slå långa bollar första 20 av matchen oavsett, och att man sedan fastnade i det spelet.

Se Källström och Elm – HÄR.

Erik Hamrén sa förvisso att han var självkritisk men han sa inte av vilket skäl och inte heller vad som gått snett. Utan istället pekade han på att en hel del av spelarna vände ryggen till och inte ville ha boll, att det var en del misstag i försvarsspelet som ledde till målen och att sex, sju av spelarna helt enkelt inte nådde upp till rätt nivå.

Annons

Däremot var Hamrén tydlig med att det var för grovt att tala om misstag när det gällde spelarval – apropå att Anders Svensson inte fick spela – och att som tränare måste man ta beslut och att de går inte att ångra. Sedan blev spelarna lidande av att spelet inte blev som det var tänkt sig då det mest blev långbollar, och just där verkar spelarna och tränaren ha en del att reda ut.

***

Fotbollskanalen.se sänder givetvis den öppna svenska träningen under onsdagen. Start med mixed zone med Jonas Olsson, Martin Olsson, Anders Svensson, Christian Wilhelmsson och Pontus Wernbloom vid 11:40 (svensk tid) och sedan träning från 12:00.

***

Holland-Tyskland och jag är mest spänd på hur Jonas Eriksson klarar sig.

***

Johan Elmander mötte äntligen pressen efter en vecka och det är bara att konstatera att det svenska landslaget blir mer och mer internationellt. Tillgången har efter lägret i Visby varit minsta sagt begränsad, och då extra så i Ukraina, och det är bara att hoppas att det ger en sportslig effekt.

Annons

Zlatan Ibrahimovic har gjort en presskonferens på Gotland, en i Stockholm och en i Kiev. Lägg till några korta gästspel i mixed zone och några tv-intervjuer och ett besök i TV4:s studio efter Serbien-matchen. Troligen blir det inget mer, för inför England är det Sebastian Larsson på podiet och inför Frankrike är det Kim Källström.

***

Tisdag hade landslaget en bjudning med respektive som är nere och hälsar på spelarma och på onsdag tränar man inför fansen på Dynamo-stadion. Förlusten kom inte i rätt läge.

***

Tror på följande elva mot England: Isaksson – Granqvist, Mellberg, J Olsson, M Olsson – Svensson, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Elm – Elmander.

Åtta av elva har spelat i Premier League och det är definitivt en fördel. Att Harry Redknapp skrattar åt Mellberg och Svensson är inte heller någon nackdel.

Annons

***

Rätt udda att Erik Hamréns spion Kjell Jonevret drog till Stavanger för att förhandla om nytt jobb. Än mer udda att man från ledningens sida inte ville berätta om det.

***

Journalistfotboll efter landslagets träning och det var skönt att vinna två av två matcher och dessutom Inzaghi-likt avgöra den sista matchen. Var matchovan i början då jag inte spelat sedan Cypern 2011, men jag växte. Chockad över att jag inte är uttagen i matchen mot det engelska presspacket på fredag. Chockad.

***

Vi körde vårt lilla gästspel i Late Night EMClub Babian återigen och det var rätt knökat med fans som rest sig efter besvikelsen på Olympiastadion och nu tog sig några bärs och ville snacka uppställningar, Zlatan, nästa landslag, lägenheter i Kiev för 35 000 för en vecka, missade chanser, Mikael Lustig, Sportbladets spelarbetyg, Glenn Hysén i Fanzone o, ukrainsk lägenhetsinredning, duscharna och toaletterna på Camp Sweden och om det var kört för Sverige eller inte.

Annons

Efter programmet är det en twitterstorm utan dess like för mig. 95 procent är positiva och hyllande och det är förbannat roligt, men det är de sista fem procentenheterna som sitter som hulingar i sidfläsket. Fjanteri. Manlighet när det är som lägst. Inget allvar. Och så vidare. Även om det är en minoritet så får det mig att fundera.

För det första är det omöjligt att göra något som ALLA gillar. Det är som att försöka enas om vad Rasmus Elm eller Andreas Granqvist ska ha ii betyg efter matchen mot Ukraina. Vi ser olika saker och uppskattar olika saker och inte minst har vi skilda förväntningar och förhoppningar som påverkar vår bild. Men det känns som om det finns rätt mycket seriös och allvarlig bevakning av EM så man kan unna sig några minuter av lite mer glimt i ögat och humor, även om inte alla gillar det.

Annons

Här hittar ni är kvällens avsnitt. – så kan ni bedöma själva och kanske komma med tips om vad Zlatans teckenspråk betyder.


Publicerad 2012-06-13 01:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto