Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Möt Ranégie och en hel del av landslagets profiler

Lundhs blogg

Färöiska förutsättningar på dagens landslagsträning på Karlberg. Kraftiga och kalla vindar och del nederbörd. Dessutom körde spelarna en del med likadana bollar som det färöiska landslaget kör med för att vänja sig.

Utav träningen gick inte mycket att utläsa förutom att backlinjen var den givna med Martin Olsson som vänsterback och där Micke Almebäck täckte upp för WBA-backen Jonas Olsson som vilade för andra träningen i rad på grund av en smäll på revbenet i lördags.

Att döma av vad Jonas Olsson sade på pressträffen så talar det mesta för att han kan spela på fredag. Och att konstgräs skulle vara negativt för fysiska spelare var en nyhet för honom.

***

Jogi Löw verkar ha en del att brottas med.

***

Apropå Färöarna så gjorde Zlatan Ibrahimovic sin debut mot just det landet i en landskamp på konstgräs i Tipshallen i Växjö i januari 2001. Slutade 0-0 inför 2200 på plats och här är förbundets matchrapport. Startelvan i Sverige var tio debutanter förutom Håkan Svensson som var tillbaka för första gången efter Vigo:

Annons

Sverige: Håkan Svensson, Halmstads BK – Jimmy Tamandi, Malmö FF, Fredrik Karlsson, IFK Göteborg (Marcus Lindberg, Helsingborgs IF 20), Per Nilsson, GIF Sundsvall, Erik Edman, AIK – Markus Johannesson, Örgryte IS, Mikael Dorsin, Djurgårdens IF, Christian Wilhelmsson, Stabaek (Jonas Lundén, IFK Göteborg 76), Stefan Ishizaki, AIK (Christian Hemberg, Örgryte IS 65), Tobias Grahn, Lyngby FC (Kristian Bergström, IFK Norrköping 87), Zlatan Ibrahimovic, Malmö FF.

***

Tajtare och tajtare att få till snack kring landslaget när bara fem-sex spelare om dagen kliver fram i mixed zone och vi är många i flocken som vill ha svar på frågor – och har olika vinklar.

Därför tänkte jag plocka fram en del längre inslag där spelarna får prata mer och längre. Under åren har en hel del av landslagets profiler varit på besök i Ekwall vs Lundh-studion eller så har vi varit on Tour och besökt dem.

Annons

Här är några av profilerna i dagens landslag – både nya och gamla och de gånger de varit med:

Mathias Ranégie har varit i Ekwall vs Lundh och snackat om en hel del av allt som hänt under hans berg-och-dal-bane-karriär:

Våren 2011:

 

Vi besökte ju nyligen Alexander Kacaniklic i London:

Hösten 2012

Och även Jonas Olsson i Birmingham:

Våren 2012

Mittbacken Olsson var med även när han var en bra bit från spel i landslaget – och då även rätt lite omskriven och med en mer städad frissa:

Våren 2010

 

Martin Olsson har varit gäst två gånger – våren 2009 och hösten 2011:

 

Pontus Wernbloom har varit gäst en gång i maj i år, på Gotland:

Även Sebastian Larsson har kört två gånger – våren 2012 och hösten 2009:

Anders Svensson har kört en gång, hösten 2009:

 

Till och med förbundskapten Erik Hamrén har varit gäst två gånger, hösten 2009 och hösten 2010:

Annons

 

 
Publicerad 2012-10-09 14:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto