Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The eagle has landed

Lundhs blogg

[youtubeplay id=”ZgoOeZjGwNA” size=”large”]

Ja, ja, så har man satt ner med flyg på extremt korta landningsbanan på Vágarflygplatsen Färöarna. Efter all hausse inför så väntade jag mig något spektakulärt när Atlantic Airways gick ner för landning. Men det kränger till mer när man tar buss 53 från Södermalm in till stan än vad det gjorde i kväll.

Var mer rädd för den långa tunneln mellan några av de 18 öarna. Fick en tanke på att Atlanten skulle rasa in…och det var en väldigt, väldigt lång tunnel. Klaustrofobin kom krypande.

En klassiskt skön taxichaffis förgyllde annars de tre milen till Torshamn med att ge alla nyckelfakta om örguppen i Nordatlanten: gamla fotbollshjältars jobb och orter, varför bara 25 procent vill bli helt självständiga (öinvånarna får cash av danskarna), att i princip alla lever av fiske, att ekonomin är risig (men de var inte lika galna som isläningarna), att det finns 72 000 får (som slaktas nu) och 48 000 människor, att holländare äger fiskfabrikerna.

Annons

Man kan sammanfatta öarna med att de var mörka och att det inte finns någon skog. Sedan är det bara att inse att man håller igen med gatubelysningen.

Nu är vi incheckade på ett vandrahem i utkanten av Torshamn där det finns Wi-Fi vilket är ett stort plus men de serverar bara frukost och det blir lite långt att vänta till dess. Så nu ska vi knalla över till ett av stadens två fyrstjärniga hotell – inte landslagets – och där försöka få i mig lax eller får och skölja ner med en lokal öl.

***

Hör att allt från 150 svenska fans till 1000 svenska fans ska komma till matchen. Heja.

***

Marcus Berg inkallad. Rätt val. Tänk vad det kan svänga i fotboll. Under 2007 var Mathias Ranégie inte ens nära Berg i IFK Göteborg som satte 14 mål på en halv säsong, och nu är Berg tvåa bakom Ranégie.

Tungt för Ola Toivonen, att döma av snacket efteråt så verkar det vara något som kommer att ta tid.

Annons

***

Bara älskar namnet på Färöarnas systembolag: Rúsdrekkasøla Landsins.

Publicerad 2012-10-10 22:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto