Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

På tisdag får Sverige vara Färöarna

Lundhs blogg

Krönikan efter tre poäng i Torshamn,

***

Efter ett par dygn på Färöarna börjar jag undra om det inte vore en poäng att skicka hit ens barn för att de ska bli härdade. Är imponerad av öborna som verkar vara världsmästare i att bita ihop. Vilket man såg även i VM-kvalet mot Sverige, även om det blev förlust till slut så får man ge dem att de kämpade och stod upp.

Sedan är det naturligtvis lättare att befinna sig i Färöarnas läge. Där en förlust mot det svenska landslaget är vad alla förväntar sig och ett kryss är en enorm framgång. Bara ett mål på Andreas Isaksson är något som man firar och sett till hur man agerade efter 1-0 målet så var betydelsen tydlig.

Annons

När VM-kvalet går vidare på tisdag för svensk del så är Zlatan o Co kvällens Färöarna. Ingen räknar med svenska poäng mot Tyskland i Berlin och om man bara undviker den värsta typen av kölhalning – tänk Holland hösten 2010 – så är det okej. En poäng mot Tyskland hade varit en bragd och seger är inte ens lönt att fundera på.

Ja, ni fattar naturligtvis. Så efter att Sverige hämtat hem sex poäng utan att för den skull glänsa spelmässigt i två matcher där det varit tryck på laget och man haft allt att förlora så är det omvänt på tisdag. Frågan är bara om landslaget har tillräckligt med Färöarna i sig? Räcker inte med att Pontus Wernbloom kliver dit, det måste alla göra.

[youtubeplay id=”44OSXkifoOA” size=”large”]

Tisdagens matcharena Olympiastadion i Berlin ger dessutom rätt sköna vibbar för alla svenskar. Får vi se något liknande som Fredrik Ljungberg ovan? Kan alltid hoppas, åtminstone fram till på tisdag.

Annons

***

Flög hem i chartrat jet och råkade komma åt en knapp när jag sträckte ut mina långa ben och tände upp i planet. Piloterna drog dock bara för skynket efter det. Själv blev jag lite oroligare, och är glad att jag satt längst fram och inte långt bak. Det var inte direkt SAS med tanke på att en kartong bakverk valsade runt i planet när vi rullade ut på startrakan i Bergen efter att ha tankat…

***

Pontus Wernbloom har tagit över efter Mikael Nilsson och Erik Edman i landslaget. Alltid ett garv och några sköna säg, men det smärtar när han far med osanning (älskar just det uttrycket) och sprider att jag kör träningsbyxor civilt. Kan bli rättsliga följder på det. Till skillnad från Zlatan som har 95-2,5-2,5 i lögn, lite fakta och sanning så är det här hundra procent falskt.

***

Vill ni lära känna målskytten Alexander Kacaniklic bättre? Se honom i Ekwall vs Lundh:

Annons

***

Naturligtvis är tre poäng det viktigaste – ändå lite humoristiskt att höra spelarna likt politiker trycka in just tre poäng i de flesta svar. Är det mediamannen Hans Hultman som trimmat dem? Eller är det firmor som Kreab eller JKL?

***

Österrike tappade poäng borta mot Kazakstan. Heja. Annat med Irland-Tyskland. Blev irländsk julafton över Trapattonis försvar.

***

De här kan man njuta av några gånger – om man nu ska leta efter positiva saker:

 

Publicerad 2012-10-12 22:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto