Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nej, MFF ska inte få storma planen

Lundhs blogg

Efter en del reaktioner sedan jag i bloggen i går ifrågasatt huruvida Malmö FF skulle få fira ett EVENTUELLT SM-guld på Råsunda så vill jag understryka att jag inte är för en planstormning som blivit praxis i svensk idrott. Vilket jag inte heller skrev. Klart att MFF-fansen inte ska få storma in på planen.

Anledningen till bloggen var att jag hade reagerat på ett uttalande av Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson som i Sportbladet sade: “Får jag bestämma blir det inte ens medaljceremoni”. Ovanpå det så talade man från AIK-håll om ett nedtonat firande vid ett eventuellt MFF-guld.

Fick en hel del reaktioner via twitter och där det hette att jag helt missförstått debatten. Som bara handlat om planstormning. Jag uppfattade den inte så utan jag tog fasta på att man från supporterhåll inte ens ville se en medaljceremoni och dessutom talade klubbarna om att göra det så säkert som möjligt och därmed skala ner på det hela.

Annons

Om det nu skulle bli så att Malmö FF tar sig till ett SM-guld – långt i från säkert – så tycker jag att både spelare och fans ska få fira på plats där man bärgar guldet. Få ta emot pokalen och fira med sina fans som är på läktaren. Precis som AIK gjorde 1992, där just fansen blev kvar på arenans läktare och det var rätt härliga scener.

Oavsett vem som var skyldiga så var det ovärdigt när AIK och IFK Göteborg skulle få medaljer på Gamla Ullevi 2009. Då det var svårigheter att ens göra något kring medaljerna och pokalen. Vi får väl se vad som sker de närmaste dagarna, det kanske inte är så att pokalen är i Solna, eller så är det AIK som lyfter den.

Kan även vara värt att påminna om att AIK önskade att möta Malmö FF i den sista allsvenska matchen på Råsunda, eftersom just de två klubbarna spelade den första matchen på Råsunda, en tid före den officiella invigningen då Sverige mötte England.

Annons
Publicerad 2012-11-01 10:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto