Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Närheten på Friends Arena är kunglig

Lundhs blogg

SUPERLIVE i kväll på Harrys i Helsingborg. Tillsammans med tidigare Högaborg-, Malmö-, Atalanta-, Blåvitt-, Esbjerg-, Hansa Rostock-, Stabaek- och Landskrona-spelaren samt ÄFF-tränaren “Jocke” Persson ska vi kolla kvällens Champions League-matcher och snacka om hårtorkar och kolla roliga klipp.

Kom ner till Harrys eller kolla in på fotbollskanalen.se mellan 20:00-23:00 i kväll.

***

Zlatan stod för fyra assist – och en av dem var ruggig klass:

***

Inför Erik Hamréns första presskonferens bjöd SvFF och Friends Arena på gulasch och visade runt på den nya nationalarenan. Ja, det är en häftig närhet som man får från läktaren. Wow, liksom. Även om jag inte upplevt kaoset runt om den och som lär hänga i några år så är det bara att konstatera: den närheten och tajtheten till planen är kunglig.

Det finns garanterat en massa barnsjukdomar på arenan, vilka byggen har inte det, räcker ju att renovera ett badrum för att få ångest, och det tar säkert tid att få styr på det, ändå är känslan att det är en oerhört häftig arena som man smällt upp i Solna. Det finns alla möjligheter att det kan bli en rad klassiker genom åren.

Annons

Självklart fattar jag de nostalgiker som saknar Råsunda men det var dags för Sverige att få en arena som hänger med i tiden. Hoppas bara att SvFF skapar en allians med fansen, om det är med Camp Sweden eller någon annan sammanslutning eller bara utpekat för fansen, så att de får en del av arenan och kan skapa ett tryck och en klack och det till okej priser.

Längtar till att få uppleva Sveriges invigningsmatch mot England på onsdag. Även om Roy Hodgson säkert kommer med ett B-landslag utan de stora stjärnorna så vill jag uppleva en match på den arena som åtminstone sålt in sig väl under det första besöket.

***

Hoppas tullen är vaken. Jag kan avslöja att det kommer 8000 kvadratmeter gräs i ett tjog långtradare från Holland de närmaste dagarna. Ring tusentipset.

Nej, inte sådant som man röker utan det som ska bli mattan på Nationalarenans plan. En mix av tre sorters gräs ska ge rätt underlag för Zlatan o Co.

Annons

***

Lunds BK kämpar för att nå superettan och Värnamo väntar i kvalet. Tyvärr bommar jag matchen på Klostervallen, även om jag är där i tanken. Blir svårt för LBK även om jag vet att en del av spelarna trodde att den klubben skulle passa bättre än Trelleborg. Ändå tror jag Värnamo går in i kvalet som en vinnare efter att ha tagit sig till kvalet efter i det närmaste bragdartade insatser.

***

King’s Cup i Thailand för landslaget på vinterturné. Bra alternativ för Hamrén o Co sett till att det blir två matcher och det är utvecklande för spelarna, men inte bra för en eventuell seedning i ett playoff till VM 2014 då det säkerligen väntar bra motstånd. Tydligen blir det i Chiang Mai och inte i Bangkok.

***

SvFF:s tidigare generalsekreterare Sune Hellströmer drog på presskonferensen på Friends upp att Stockholms Stad var med under ett och ett halvt år i starten av projektet att bygga en ny Nationalarena, men att man hoppade av och bland annat hänvisade till att kommunallagen gjorde det svårt.

Annons

Oavsett skäl så behöver man inte vara ekonom för att inse att de två arenorna – Stockholmsarenan och Nationalarenan – inte kommer att vara lönsamma så länge de existerar i separata bolag och alla parter kan spela ut dem mot varandra. Spelar ingen roll om det är konsertarrangörer eller fotbollsklubbar, alla spelar ut dem mot varandra.

Publicerad 2012-11-07 13:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto