Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad hade Zlatan själv sagt om det blivit stryk?

Lundhs blogg

Ställde en fråga om Zlatans utspel efter 4-4 om att vi svenska journalister njöt vid 4-0 till Tyskland i Berlin och om han verkligen upplevde det så att han tror att vi njuter av det, och fick då en passning tillbaka av lagkaptenen.

Vilket gav eko i både Bladet och Expressen.

Ja, vad säger man? TV4 i rubriker på sportsajter drar uppenbarligen. Särskilt om det är någon konflikt med Zlatan och det är bara att köpa, och sedan speglar det väl att det är en träningsmatch och inte så mycket händer.

Sedan är vi många journalister som försökt förklara att ingen njuter av en svensk förlust. Men naturligtvis jobbade man på under matchen som skrivande och naturligtvis var inte vinkeln positiv vid 4-0 för det var läget där och då.

Det räcker att Zlatan kollar med Erik Hamrén, som uttryckt att han gett upp tanken på vinst och vill slippa fler insläppta, till spelare som Andreas Isaksson som ville att det skulle ta slut när han hämtade bollen efter 4-0 och talade om utspelade som aldrig tidigare.

Annons

För mig var det en relevant och självklar fråga eftersom jag anser att Zlatan har fel och jag ville gärna höra honom utveckla det. Särskilt sett till han direkt löjliga påstående senast om att 95 procent av det som skrivs om honom är lögn och påhitt.

Det är värt att några journalister tar upp det och diskuterar vidare med honom. Särskilt eftersom jag fick höra från landslagets ledning efter matchen i Berlin att Zlatan bara provocerar oss i media och att ingen vågar gå emot honom.

Jag kan inte riktigt förstå varför Zlatan ska raljera gentemot mig. Det är som om man inte ska kunna ställa vissa frågor för då ska man tryckas till, och det värsta är att en hel del av ledarna i landslaget står bakom det hela.

Att de kan garva när han drar till och sågar någon, vilket han självklart får göra om han vill, men det är lite barnsligt. Jag fattar att de inte gillar oss alltid men det är väl inte så svårt att svara mer okej, eller strunta i att svara.

Annons

Visst ska man visa vad man tycker och tänker men det är väl bättre att utveckla kritiken mot oss eller i så fall förklara varför han tror att vi njuter istället för att trycka till med något man ska kunna garva åt.

Och om Sverige förlorat efter den timmen där man blev totalt utspelat så tror jag knappast Zlatan hade varit nöjd. Nej, han hade säkert kunnat haft synpunkter försvarsspelet och hur laget agerade och så vidare.

Det är inte så att han brukar hålla igen med kritiken när det är tveksamma insatser och det går att se ända upp på läktaren. Då är det okej med hårda ord och gester för att signalera vad man tycker och tänker.

***

Över 47 000 sålda till invigningsmatchen på Friends Arena. Eller rättare sagt, det är vad man uppger. Gissar att en majoritet är sponsorstålar och jag hoppas att folk kommer trots att de får gratisplåtar så det inte blir tomt.

Annons

***

Gästspelade i Sky Sports News och de var fascinerande av att området kring Friends Arena är en byggarbetsplats.

***

Gräsmattan på nya arenan…nja. Finns en del att jobba med.

***

Värmer att Roy Hodgson tar sig tid att hälsa och snacka med Lennart Johansson som var på plats på Friends Arena. Dessutom hyllade Hodgson Johanssons insatser för Uefa och att han skapat Champions League.

***

Talade med en av mina kontakter på BBC – som även har koll på Leeds United – och han var orolig för klubbens framtid om inte köpet går igenom de närmaste dagarna. Gulp.

***

Tror Erik Hamrén satsar på Mathias Ranégie men det är möjligt att Marcus Berg tar platsen. I övrigt var det lätt att läsa ut den svenska startelvan mot England.

Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Olsson – Källström, Elm – Larsson, Ibrahimovic, Kacaniklic – Ranégie/Berg.

Annons

 

Publicerad 2012-11-13 17:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto