Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem förälskar sig inte i en kväll som Milans?

Lundhs blogg

Det är svårt att inte bli förälskad i fotbollen efter en match som Milan-Barcelona. Två av Europas verkliga giganter som dock rört sig i olika riktningar på senare år och det röd-svarta och klassiska Milan har skiftat ut de gamla senatorerna och stjärnorna, och fått bygga nytt utan att bara vifta med Berlusconis checkhäfte, utan mer fått leta i fyndlådan.

Då kan det ta tid och säsongen har också gått upp och ner. Tränare Allegri har varit minst sagt ifrågasatt, och det även från sin egen klubbs ägare, och att då gå in i en åttondelsfinal mot FC Barcelona som i princip redan sprungit hem den inhemska ligan efter bara ha tappat poäng i tre matcher och med fenomenet Lionel Messi i slag.

[youtubeplay id=”uGJl9_12DdI” size=”large”]

Men, det ska ju spelas också och den galna dansen från Robinho och Balotelli sa det mesta om skrällen på San Siro. Tänk att Milan inför åttondelsfinalen gav 6,40 i odds för en vinst hemma på San Siro. Jag var ett tag sugen på att skicka in PPM-pengarna till det oddset men det verkade för osannolikt.

Annons

Messi o Co borde hanterat det likt Bayern München som åkte till London och vann rätt komfortabelt. Samtidigt har den lille argentinaren faft svårt mot italienska lag och har aldrig gjort ett spelmål mot dem och häromåret var det Inter som skickade ut Barcelona. Är det dags för Milan i år? Vore en ödets ironi för Zlatan Ibrahimovic.

Imponerande att ett Milan som körde med Mexés i de bakre regionerna kan nolla Barcelona. Inte nog med att man nollade en av favoriterna till att ta hem Champions League, Messi o Co skapade knappt några farliga målchanser trots ett enormt bollinnehav och det italienska storlaget uppträdde med disciplinerad defensiv och tog sedan mer och mer initiativ.

När man fick chanserna så var man kall och utnyttjade dem och 2-0 hemma är ett starkt resultat även om man ska till Camp Nou. Vilken retur det blir, för det är naturligtvis inte över än. Lagen ska mötas i Barcelona och då väntar 90 minuter till av FCB-attack och det är naturligtvis tufft att stå emot det, men nu får Milan först njuta av en magisk kväll.

Annons

 

***

I kväll 18:57 är SUPERLIVE Europa League tillbaka i TV4-Sport och på fotbollskanalen.se och du får alla målen och chanserna när det händer – och där det händer med Jesper Hussfelt, Hasse Backe och jag. Om du undrar vad det är så kan du se ett smakprov här nedan, där Hasse Backe berättar om Michael Johnson.

Om du ändå tvekar och inte riktigt vet vad du kan förvänta dig från studion i Stockholm så kan du läsa vad Bladets Marcus Leifby skrev om premiären för en vecka sedan. Så följ Europa Leagues avgörande 16-delsfinaler under torsdagen. Vill du se hela matcher så kan du se Lyon-Tottenham, Liverpool-Zenit och Chelsea-Sparta Prag på fotbollskanalen.se via ett Play-abonnemang.

***

Leeds slog till igen och hyfsade 25 000 på Elland Road. Underbart med seger och även om det är några små halmstrån som gäller för att ta en playoffplats så är det tillräckligt långt kvar för att inte ge upp.

Annons

[youtubeplay id=”V9vhsTItA4o” size=”large”]

***

En elegant klädd Tobias Grahn var gäst i SUPERLIVE på onsdagen och räkna inte bort honom helt som spelare. Han verkar sugen på att spela vidare och har haft en del förfrågningar, och känslan är att han vill visa att han har mer fotboll i sig. Återstår att se om någon nappar på honom i Sverige eller möjligen i Danmark?

Fast mest intressant var att Grahn definitivt vill bli tränare framöver och att han redan gått baskurserna och har sikte på Pro och Advanced. Inget snack om att mittfältaren har en klar bild om hur han vill att ett lag ska spela fotboll, och då framför allt våga spela fotboll. Riskminimerande och Gefle-fotboll är inget för honom.

Vilken klubb satsar på Grahn som tränare? Kan nog räkna med att det blir åka av medialt och det behöver inte vara fel och sedan låter det som om det blir underhållande fotboll. I varje fall om spelarna lyssnar på Grahn och utför den fotboll som han brinner för. Jag hoppas verkligen att det blir verklighet.

Annons

***

Får Johan Elmander någon speltid även om han blir frisk? Yilmaz och Drogba är svåra att rubba och målet som Yilmaz gjorde mot Schalke var sjukt snyggt. Starkt av det tyska laget att fixa 1-1 och fördel inför returen hemma i Gelsenkirchen.

***

Efter det tragiska som hänt under vinterna blir en marsipantårta med fel motiv naturligtvis en grej i Malmö FF. Det måste spelarna inse och inte gnälla på medierna.

***

Vi körde både en deltävling i Grandiosa SM i Fotbollskunskap och SUPERLIVE Champions LeagueHarrys i Hässleholm. Imponerande uppslutning och det är roligt att det är uppskattat att både tävla i den lite nördigare formen av fotbollskunskap samt följa Champions League-matcherna på plats.

Kanske hade vi hjälp av lokalpressen som gjorde en blänkare och den gamla storyn om Percy Olsson kom upp, och det ska sägas att Kristianstadsbladet även följde upp tävlingen och fick loss en del av frågorna om ni vill känna på nivån. Även kul att många följer det på nätet och ser det på olika sätt.

Annons
Publicerad 2013-02-21 07:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto