Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sunt att det blir debatt och kritik i Blåvitt

Lundhs blogg

I Fotbollskanalen Europa snackade vi om Barcelona och om det är en kris eller inte, varför antalet nordiska spelare i Premier League är försvinnande få i dag och om Cassanos senaste tokspel.

I “Fergie Time” så fördjupade vi oss o Erkan Zengins succé och varför landslagsmannen Alexander Kacaniklic flyttade till Burnley i Championship.

***

Över 20 000 har redan kört succétävlingen Grandiosa SM i Fotbollskunskap – in och tävla du med och se om du slår Hasse Backe, Jesper Hussfeldt, Ola Wenström, Patrick Ekwall o Co.

***

Efter att Gunnar Larsson i Blåvitts valberedning tagit fram Bertil Rignäs som kandidat till att bli ordförande i klubben, skrev jag att jag inte gillar det slutna valsystemet som regerar i svenska föreningar, och efterlyste öppnare valprocesser.

Därför var det skönt att Palle Stenberg och några till i IFK vågade yttra kritik mot processen. Om det är rätt eller fel är upp till medlemmarna att besluta på årsmötet, men det är väl som vanligt att folk är rädda för “fader Gunnar”.

Annons

Samtidigt är det ett steg i rätt riktning att det blir debatt och diskussion. Det kan inte vara så att det ska vara helt tyst, för jag vet att många har åsikter och tankar men alldeles för få vågar kliva fram med dem.

Det var precis likadant med Lars-Åke Lagrell. Oerhört många höga ledare hade tankar, åsikter och idéer om hans styre men i princip ingen vågade berätta vad de tyckte offentligt. Vilket är en svaghet i en demokrati.

Lite likadant är det i IFK där Larsson fortfarande drar i tåtarna efter en 30-årig ledarkarriär i och en rad andra fina positioner i samhället. Gunnar Larsson har en vana att manövrera sig fram, och han har garanterat sina kvaliteter, men frågan är om han är rätt man att sätta agendan för IFK 2013?

Dock fick Larsson inte igenom sin vilja om att Magnus Erlingmark skulle bli ny klubbdirektör efter sparkade Seppo Vaihela, utan det blev Martin Kurzwelly som fotbollskanalen.se avslöjade i fredags, och han får en tuff uppgift att få styr på klubbens finanser.

Annons

Om jag hade varit IFK-medlem så hade jag även velat se en större ödmjukhet i styrelsen. Vad har Conny Blessner o Co tillfört? Vad har de gjort när merchandiseförsäljningen gått ner? Vilka visioner har de för klubben? Hur länge ska Stahre och Mild få köra?

***

Efter Tottenham-Arsenal ser jag fram emot Tottenham-Inter på torsdag. Då vi kör SUPERLIVE som vanligt. Detsamma gäller på onsdag då vi kör SM i FotbollskunskapHarrys i Karlstad och SUPERLIVE direkt efter.

***

Malmö drog 4500, AIK 3700, HIF 3500, IFK Göteborg och Djurgården runt 2000 och Norrköping 1500. Svenska cupen fick en hyfsad publikstart och det är uppenbart att det finns ett intresse att se lagen nu.

Men klubbarna borde sänka priserna för cupen för att få dit ännu mer folk och inte bara tänka på att maxa intäkten. Allt för att försöka få dem sugna och intresserade inför seriesäsongen som drar i gång om en månad.

Annons

***

Viktig vecka för Leeds. Först Leicester borta och sedan Crystal Palace borta. Fyra poäng är nog ett måste för att vi inte ska behöva börja snegla på 2013-14.

Publicerad 2013-03-04 11:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto