Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Om jag får frågan att bli presschef för landslaget

Lundhs blogg

Högsäsong för SUPERLIVE och i kväll kombinerar jag och Ekwall Grandiosa SM i Fotbollskunskap med Champions LeagueHarry’s i Karlstad. SM börjar 18:00 och alla är välkomna att delta och SUPERLIVE är 20:00 och det ser man antingen LIVE eller på fotbollskanalen.se.

Torsdag kväll väntar SUPERLIVE Europa League med start 18:57 i TV4-Sport och på fotbollskanalen.se och då kör Jesper Hussfelt och Hasse Backe ihop med mig och redan nu längtar jag till Tottenham-Inter.

***

Efterspelet till Manchester United-Real Madrid handlar om Nanis röda kort och här är vad reglerna säger och här är min krönika och min syn på matchen och det röda kortet.

***

Offside ställde i förra veckan frågor till några fotbollsjournalister om den kommande utnämningen av en ny presschef i landslaget efter att Hasse Hultman slutat. Rätt kul läsning, tyckte jag.

Var i Alperna då så mina svar anlände för sent för Offside-bloggens pressläggning och därför kör jag mina svar på Anders Bengtssons och Johan Orrenius frågor här:

Annons

Vad säger du om du får frågan? Motivera svaret.

Jag skrattar för att jag tror att någon busringer. Om Lasse Richt mot förmodan skulle ringa mig så skulle jag garanterat ställt en del motfrågor om vad som gäller men det hade inte lockat mig sett till att presschefens makt trots allt är begränsad och då är det svårt att göra ett bra jobb. Sedan är jag tveksam om jag och SvFF som arbetsplats är en bra mix, tror inte jag passar in i den kostymen.

Vad skulle Zlatan säga om du fick jobbet?

“Nej, nu njuter han mest av alla.” Nej, jag tror inte han bryr sig så mycket eftersom han kör i en egen gräddfil. Ta bara att Hamrén är den som håller kontakten med Zlatan, men Allbäck sköter resten av spelarna. Eller att förbundets eget tv-team från Onside aldrig gjort en intervju med honom.

Hur hade landslaget förändrats med dig som presschef?

Annons

Blivit öppnare på fler sätt än bara att spelarna fått ge lite mer av sin tid till presspacket. Det finns sociala medier och en mängd sätt att nå och interagera med fansen och därmed även med medierna. Den viktigaste uppgiften är att få spelarna att förstå att de ger tillbaka till en fotbollsrörelse som gett dem möjlighet att infria sina drömmar, och att de har en viktig uppgift som dessutom kan vara rolig. Gäller att ta rygg på ambassadörer som Wernbloom och andra som gillar att göra media och inte har något emot att munhuggas lite.

Om du var Lasse Richt, vem skulle du headhunta?

Oerhört svårt, men jag hade letat i andra sporter eller klubbar efter personer som jobbat gentemot media och som har erfarenhet från att stå lugn när det stormat. Gärna någon som har bra koll på nya medieformer och som gjort skillnad i ett tidigare jobb. Kanske någon från PR-branschen eller politikens värld, men som brinner för idrott? Att vara presschef för landslaget när det blåser är lite som att vara Reinfeldts högra hand eller någon som hjälper ett företag att nå ut i kris. Visst är det önskvärt för oss journalister att det skulle vara en person med journalistisk erfarenhet, men det viktiga för landslaget är att personen som kommer in får med sig SvFF, ledare och spelare och då hade det kunnat bli för laddat med en tidigare journalist.

Annons

Vem skulle du definitivt inte ställa frågan till?

Det är klart att en hel del av de journalister som Zlatan bråkat med går bort eftersom han trots allt kan sätta agendan i landslaget. Dessutom finns det en rad fotbollsjournalister som Erik Hamrén inte gillar och det hade inte heller funkat. Vilka? Ja, det går att räkna ut rätt lätt och jag är väl en av dem.

Tror du att de tidigare presscheferna har haft det roligt på jobbet?

Jo, det har säkert funnits stunder, men det har räckt att se ansiktsuttrycken på Hans Hultman o Co genom åren för att inse att det i långa stunder varit en plåga att klämmas mellan landslaget och medierna. Det är ett omöjligt jobb då alla i princip är konstant missnöjda.

Vad tror du att en presschef tjänar?

Hans Hultman var konsult och tog betalt per dag och hade säkert en rejäl slant för det ihop med uppdrag för Uefa och Fifa som bägge pröjsar bra. Den nya presschefen ska få en heltidstjänst och sett till att det är en livsstil lika mycket som ett jobb så är 55-60 000 i månaden ett minimum.

Annons

Själva anser vi ­Johan och jag att Ola Wenström skulle klarat av jobbet galant, vad tror du själv?

Jo, han hade säkert funkat i teorin men jag är tveksam till om han i praktiken varit motiverad nog att lämna Viasat-studion och den ersättningen för att trilskas med en sur Ola Toivonen på väg in i mixed zone.

***

Leeds släppte in kvitteringen borta mot Leicester“Fergie Time”. Helvete. Typiskt nog tillhör målnickaren Michael Keane Manchester United

Publicerad 2013-03-06 10:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto