Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

På håll ser presschefen klockren ut - men Gerndt blir en flygande start

Lundhs blogg

Niklas Bodell fick jobbet som presschef för landslaget. En succé? Ja, det går knappast att svara på, men det är klart att meriterna är de rätta. En kombo av 18 år på Aftonbladet i en rad olika positioner som reporter och chef och därefter jobb med kommunikation i olika former.

Lägg till att han inte varit inne i branschen med fotboll och landslaget under överskådlig tid, för det hade inte varit bra. Hans egenskaper är exakt vad jag letat efter om jag hade haft jobbet att tillsätta en presschef.

Ovanpå det är Bodell tillräckligt ung för att ha koll sociala medier och finns på twitter. Ett område där förbundet och landslaget är oerhört svagt, och där det finns mycket att göra för att se till att spelarna når ut och kan öppna sig än mer.

Naturligtvis är det heller ingen nackdel att den nye presschefen gillar fotboll och följer den slaviskt, och därmed har koll på mekanismerna som är i rörelse kring en av världens populäraste företeelser och som i dag har blivit en hel industri.

Annons

Att han håller på Hammarby gör dessutom att han inte kommer att hamna i några konstiga jävssituationer, eller hur?

För att Bodell ska lyckas med sitt uppdrag att få det att flyta mellan landslaget och medierna så måste han få stöd från SvFF, fotbollschefen Lasse Richt och även Erik Hamrén. Utan det stödet så kan det vara världens bästa presschef som fått jobbet, men det slutar lik förbannat ändå illa.

Inget snack om att Bodell får en flygande start i nästa vecka efter att Hamrén tagit ut den misshandelsdömde Alexander Gerndt. Räkna med uppståndelse kring det och att den frågan kommer hänga över ett par dagar av VM-kvalsamlingen.

Om det är rätt att ta ut Gerndt? Ja, jag tror på att man ska få en andra chans även om det är ett allvarligt brott han är dömd för. Det är något som borde gälla även i landslaget i fotboll, men jag förstår alla som är emot.

Annons

Samtidigt saknar jag en klar policy från förbundets sida där man reder ut vad som gäller med hjälp av jurister, etikexperter och medlemmarna. Hur vill fotbollsrörelsen ha det? Vill man stoppa en del spelare som gjort sig skyldiga till en viss typ av brott?

Kolla bara hur distinkt det danska förbundet, DBU, agerade efter att deras största stjärna Niklas Bendter kört full. Innan ens rättsprocessen var i gång så stängde man av honom sex månader – och det över flera viktiga VM-kval. Där ligger SvFF rejält i bakvattnet.

***

U21-förbundskaptenen Håkan Ericson säger att allt går enligt planerna för John Guidetti. Då får vi tro det.

***

Hade inte alla rätt i min profetia om VM-kvaltruppen mot Irland. Här är truppen jag trodde Erik Hamrén skulle ta ut med spelarna som till slut inte fick chansen fetade:

Annons

Målvakter: Andreas Isaksson, Kasimpasa, Johan Wiland, FC Köpenhamn

Backar: Mikael Antonsson, Bologna, Andreas Granqvist, Genoa, Adam Johansson, Seattle, Mikael Lustig, Celtic, Jonas Olsson, West Bromwich, Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, Behrang Safari, Anderlecht.

Mittfältare: Jimmy Durmaz, Genclerbirligi, Rasmus Elm, CSKA Moskva, Samuel Holmén, Istanbul BB, Alexander Kacaniklic, Burnley, Kim Källström, Spartak Moskva, Sebastian Larsson, Sunderland, Anders Svensson, Elfsborg, Pontus Wernbloom, CSKA Moskva

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Paris SG, Ola Toivonen, PSV Eindhoven, Tobias Hysén, IFK Göteborg

Här är facit med de som kommit till fetade:

Målvakter: Andreas Isaksson, Kasimpasa, Johan Wiland, FC Köpenhamn, Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen.

Backar: Mikael Antonsson, Bologna, Andreas Granqvist, Genoa, Mikael Lustig, Celtic, Jonas Olsson, West Bromwich, Martin Olsson, Blackburn, Per Nilsson, Freiburg, Behrang Safari, Anderlecht.

Annons

Mittfältare: Jimmy Durmaz, Genclerbirligi, Rasmus Elm, CSKA Moskva, Samuel Holmén, Istanbul BB, Alexander Kacaniklic, Burnley, Kim Källström, Spartak Moskva, Sebastian Larsson, Sunderland, Anders Svensson, Elfsborg, Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, Erkan Zengin, Eskişehirspor.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Paris SG, Ola Toivonen, PSV Eindhoven, Tobias Hysén, IFK Göteborg, Alexander Gerndt, Young Boys.

Även om jag har velat se Erkan Zengin i landslaget så trodde jag att han var stekt sett till att man inte sett honom där, så jag hade inte med honom bland bubblarna ens, inte heller Per Nilsson för där trodde jag på Rasmus Bengtsson och Joel Ekstrand som dock var aktuella men hade skadeproblem.

Publicerad 2013-03-12 18:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto