Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamrén i parterr inför Irlands-matchen

Lundhs blogg

Uppladdningen inför det viktiga VM-kvalet mot Irland har knappast varit optimal för Erik Hamrén. Ovanpå alla skador och formfall så har han och SvFF-ledningen snurrat till det rejält kring uttagningen av Alexander Gerndt som slutade med ett riktigt antiklimax för dem då anfallaren tackade nej.

För det var uppenbart att förbundskaptenen ville ha ett riktigt djupledshot och någon som kan jobba hårt när inte Johan Elmander kunde komma till spel. Tobias Hysén är inte riktigt där kvalitetsmässigt och nu får Erton Fejzullahu kliva in i landslagstruppen, och han har viss chans till spel.

Men det är inte Gerndt och det blir intressant att se om Young Boys-anfallaren hänger kvar över VM-kvalveckans första dagar eller om förbundskaptenen och de andra spelarna ser till att bromsa det hela direkt?

Kanske har nya presschefen Niklas Bodell gått ut med klara direktiv om vad som gäller? Säkert är bara att SvFF-styrelsen har hanterat frågan både bra och med tydlighet (det sista var ironi).

Annons

Samlingen börjar med en presskonferens med Erik Hamrén på Park Hotell måndag eftermiddag och där får vi i presspacket en indikation på hur pressad förbundskaptenen är. Känslomänniskan Hamrén är sällan svårläst.

När förbundskaptenen presenterade truppen var han på gott humör och rätt skämtsam, men frågan är om kritiken och rubrikerna i spåren av Gerndt innebär att humöret nu blir som i höstas?

Under VM-kvalets start var Hamrén grinig och flera spelare har berättat att han även var likadan internt, och att det påverkade stämningen i landslaget. Vi i pressen missade det inte heller.

Annat var det sedan i Thailand i januari, då förbundskaptenen var på ett strålande humör och det vände väl efter först 4-4 i Berlin och sedan efter Zlatan-England 4-2. Dessutom var ju allvaret en bit bort.

Fast nu är det annat i och med att Irland väntar i ett avgörande VM-kval. Förutom skador och Gerndt så får inte heller landslaget träna på Friends Arena förrän på torsdag och istället blir det Söderstadion och kylslagna träningspass som väntar för ett landslag som måste hitta rätt direkt.

Annons

Ovanpå det brottas Hamrén med en del frågor:

* Försvarsspelet måste bli säkrare. Under lång tid har Hamréns landslag läckt in mål och det är hela laget som brister i försvarsspelet.

* Fortsätta med 4-4-2 eller köra 4-2-3-1? Där Zlatan Ibrahimovic inte alltid gör det jobb man måste som offensiv och central mittfältare.

* Hur ska anfallet formeras? Hur väger Hysén mot Fejzullahu och Ola Toivonen som inte ens spelat en hel match med PSV Eindhovens A-lag efter skadan? Ska Zlatan knuffas än mer framåt?

* Innermittfältet har plats för två spelare och fyra är kallade: Svensson, Elm, Wernbloom och Källström. Vilka bänkas och finns det plats för de andra i någon annan position?

Här är elvan som jag kört utifrån truppen:

Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Olsson – Svensson, Elm – Larsson, Ibrahimovic, Källström – Fejzullahu

Annons

Här är elvan jag tror Hamrén kör:

Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Olsson – Källström, Elm – Larsson, Ibrahimovic, Kacaniklic – Hysén

***

I Fergie Time snackade vi en hel del om Irlands landslag som kommer till Sverige för VM-kval på fredag:

Det är ett rövargäng med spelare från mest Championship och utan riktigt stora stjärnor, men Sverige har ofta svårt mot lag som bara lever på attityd och hjärta.

Enda glädjen är att Irland också gungar efter EM-slutspelet och bara det irländska förbundets dåliga ekonomi stoppar en spark av Giovanni Trapattoni.

***

Visst är det pinsamt för The Times att man hade fel om Qatar Dream League, men jag gillar att man erkänner det och berättar hur det kunde gå så fel.

***

IFK-basen Peter Hunt fick sin vilja igenom och klubben förlängde med Janne Andersson efter en tvekamp som pågått under vintern. Rätt sett till fjolåret, men det finns en del tveksamma i Norrköping och det blir intressant att se hur det utvecklar sig i klubben.

Annons

Vad jag förstår är det Hunt som kör skeppet och en hel del i och kring klubben blev förvånade över förlängningen, men sett till den omvandling av IFK, som Peter Hunt ligger bakom, så är det svårt att klaga.

***

Erik Hamrén kan glädja sig åt att han slipper Sir Alex Ferguson. Enligt engelsk press fick förundskapten Roy Hodgson ringa både Sir Alex och Rio Ferdinand för att få med mittbacken och en kompromiss ska vara att United-backen slipper spel mot San Marino om han kan spela mot Montenegro.

***

Hemskickad av Roda. Tråkig utveckling för superlöftet Amin Affane.

***

Gillar svenska cupens omstöpning men det var trist att Helsingborg drog Göteborg redan i kvartsfinal. Vill gärna ha de stora lagen till final så att den åtminstone får en chans att lyfta.

***

Har svårt att stava till parterr som kommer från franskan och betyder på marken. FRÅN NE: parterr, utgångsläge vid brottning, då den ene brottaren står på knän och händer eller underarmar.

Annons
Publicerad 2013-03-18 11:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto