Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Orange bollar och rånarluva på

Lundhs blogg

Som gammal Tipsextra-freak gillar jag att Kim Källström tränade i kortbyxor när Sverige körde ett pass i ett snöväder som hade glatt en skidåkare men knappast några fotbollsspelare. Lägg till att landslaget fick plocka fram orange bollar för att de ens skulle kunna se bollarna ordentligt. Ja, ni fattar.

Zlatan Ibrahimovic körde inte bara heltäckande träningsställ, han drog även på sig en rånarluva för att slippa frysa. Överlag var det rejält påpälsat så vi var många som missade att Anders Svensson var hemma på hotellet och vårdade sina ömma hälsenor. Han ska dock kunna träna på onsdagen.

Undrar om Erik Hamrén inte ångrar sig nu? Landslaget funderade ju på att förlägga uppladdningen inför VM-kvalet mot Irland på varmare breddgrader då Friends Arena håller på att stöpas om från en bandyarena till en fotbollsarena och skiftet från svensk is till franskt gräs tar några dagar att genomföra.

Det är knappast optimalt att ladda upp på det här sättet. Särskilt inte om Hamrén hade velat betona några specifika saker i kylan. Den här typen av omgivningar gör sig inte för att träna på vissa saker och stanna upp spelet för att poängtera olika saker. Nej, det hade varit smartare att dra söderut, men det är lätt att vara efterklok.

Annons

***

Vad ni än gör, missa inte P1 Dokumentär “Narkotikalandet” av Randi Mossige-Norheim. Nästan aldrig hört något starkare, mer skakande och berörande än scenerna när en nu död 21-årig kille tar sin jungfrusil, vilket han själv dokumenterar.

***

Giovanni Trapattoni vill köra öppet tak på Friends Arena. Förståeligt men det är obegripligt om Irlands förbundskapten får igenom det önskemålet. Ska bli minus tio på fredag kväll.

***

Sverige körde med följande tia i första spelövningen och det brukar vara en tydlig indikation: Lustig, Granqvist, Olsson, Safari – Elm, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Kacaniklic – Hysén. Att Andreas Isaksson är given i målet behöver vi inte undra om, och då är startelvan komplett.

Vi får ju inte se fler träningar med Sverige inför VM-kvalet så det är vad vi har att förhålla oss till, men det känns som en logisk startelva sett till alternativen och vilka som kommit in sent. Att Ola Toivonen får börja på bänken är inte förvånande sett till att han inte spelat så mycket, och centralt vill han ha Källström-Elm.

Annons

***

Vad gör Blackburn? Sparkar sin tredje manager för säsongen… Henning Berg fick 57 dagar, Mike Appleton 67 dagar.

***

Behrang Safari tränade i startelvan men det är rätt uppenbart att Erik Hamrén har två vänsterbackar som han inte har största förtroende för.

Publicerad 2013-03-19 12:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto