Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vägen till Brasilien är lång - och en gåta att Elm spelade 90

Lundhs blogg

Bara 0-0 mot Irland och Giovanni Trapattonis svit på bortamatcher i kval utan förluster blir bara längre. Inte sedan 2007 så har man åkt hem utan poäng och det är bara att imponeras av insatsen på Friends Arena. Även om det inte är någon underhållning så är resultatet det som gäller och en pinne borta är starkt.

Sveriges väg till VM i Brasilien nästa sommar blev plötsligt längre och de naiva tankarna på en gruppseger efter 4-4 i Berlin kan vi nog glömma helt. Här handlar det om att rädda en andraplats och det blir tufft nog i kamp mot inte bara Irland och Österrike som vann med 6-0 mot Färöarna.

Rasmus Elm kunde återigen ha blivit räddaren i nöden när han på övertid fick öppet läge efter att Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen fått ner bollen till honom, men mittfältarens skott parerade David Forde i målet. Och det hade varit för mycket flyt om Elm fått kröna en synnerligen svag insats med ett segermål.

Annons

Det var en gåta att CSKA Moskva-spelaren fick spela 90 minuter. Även förvånande att han kom in efter pausen efter en första halvlek som var blek, svag och tam. Nej, han var inte ensam om det, men för en spelare som Hamrén lyfter upp som den mest kompletta mittfältaren så är ribban högre.

Inför matchen talade Elm om att hans sämsta landskamp någonsin var mot Wales som är ett liknande motstånd. Så här i efterhand så kan inte insatsen mot Irland vara långt efter. Anders Svensson såg allt annat än nöjd ut när Jimmy Durmaz var klar som landslagets sista byte och det fattar jag.

När inte heller Kim Källström gjorde någon bra match så krampade det svenska spelet och frågan är om inte Svensson sett till att lyfta det. Ja, ja, det får vi inte veta men det var en insats som var dålig och dessutom gav det inte tre poäng vilket hade kunnat vara en tröst och något man alltid kan lyfta fram.

Annons

En tysk journalist undrade förvånat på presskonferensen med Erik Hamrén hur det svenska landslaget kunde vara helt utan självförtroende efter bragden i Berlin. Då lyfte förbundskaptenen fram att Irland är ett starkt bortalag och hänvisade till statistiken och att man måste respektera motståndarna.

Förbundskaptenen var noga med att försvara de svenska spelarna och hyllade att man höll nollan utan att egentligen släppa till en enda riktig målchans och dessutom påpekade han att spelarna kämpade och krigade. Visst, förbundskaptenen var besviken över att Sverige inte vann, men sådant är livet – ibland är man inte på topp.

Naturligtvis lever det svenska VM-hoppet än, men plötsligt är det rejält tryck inför mötet med Österrike i Wien och där kan det inte bli förlust. Då tappar man initiativet helt och hamnar i brygga inför en jobbig höst.

Annons
Publicerad 2013-03-22 22:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto