Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart Svensson ska starta - igen

Lundhs blogg

Känner mig nästan som Jan Majlard om Pär Zetterberg en gång i tiden eller en raspig skiva som hoppar tillbaka i samma spår gång på gång.

Redan inför matchen mot Österrike ville jag ha Anders Svensson från start i Sveriges elva. Hamréns “super-sub” som hoppat in och vänt matcher ända sedan EM har enligt Simon Banks krönika i dag 7-0.

Nej, Svensson har inte varit fullt lika vass i Elfsborg under våren och den snart 37-årige mittfältaren ser kanske lite trögare ut. Samtidigt kanske det behövs större matcher för att han ska tända till rejält?

Sedan är det ingen hemlighet att Svensson inte till fullo uppskattar Elfsborgs spelsätt och det är kanske ett skäl till att Jörgen Lennartsson och Stefan Andreasson tvekar att förlänga kontraktet med mittfältaren.

Annons

I landslaget har Svensson en spelstil som gynnar laget i matcher som den mot Färöarna. Där hans instick och öppnande passningar ger chanser och där få andra mittfältare har det spelet i sig, eller får ut det.

Om det är magen eller mentalt kan man diskutera, men Rasmus Elm har inte alls levt upp till förväntningarna eller den bild som Erik Hamrén har av den mest kompletta mittfältaren. I det här läget finns inte tid för att bygga för framtiden.

Utan mot Färöarna gäller det att ta tre poäng i första hand och helst få till en bra målskillnad i andra hand. Då bör Anders Svensson vara med från start när domaren blåser till spel på tisdag kväll.

***

Bara Zlatan inte är som Samson.

***

Övertygad om att många i Bajen vill kicka Gregg Berhalter men det saknas pengar. Glöm inte att AEG står för hans lön och att klubben inte har råd att dra på sig en ny tränarlön.

Annons

***

Svårdefinierad startelva mot Färöarna men jag tror Oscar Wendt får spela, då Martin Olsson är långt i från att vara i stöt och det är en chansning med honom. Wendt är vassare offensivt än defensivt och kommer mer till sin rätt mot Färöarna.

***

Redan en klassiker i pressrummet att SvFF hotade med att Rasmus Elm skulle gå om han fick frågor om sin mage. Snacka om att blåsa upp en fjäder till en höna istället för tvärtom.

***

En månad kvar till EM i fotboll och Pia Sundhage show.

***

Dagen före match kör inte SvFF fram David Mitov Nilsson. Femtekeepern som hastigt blev förstekeeper och nu är tvåa eller trea efter att Pär Hansson och Daniel Örlund är inkallade. Det har onekligen snurrigt.

Först tog Erik Hamrén ut Andreas Isaksson, Johan Wiland och Kristoffer Nordfeldt. När Wiland tackade nej på grund av skada blev Pär Hansson uttagen, men han tackade nej på grund av väntande förlossning. Då gick budet till David Mitiov Nilsson i Norrköping som anslöt.

Annons

I fredags blev Isaksson avstängd och i söndags gick Nordfeldt sönder. Då gick Mitov Nilsson fram som målvaktsetta men under eftermiddagen kallade Hamrén in Hansson och Örlund som bara spelat en match på hela våren.

Pär Hansson är given i mål om han inte ska bli pappa och blir tvungen att kasta sig i väg. Frågan är vem som är tvåa? En matchotränad Örlund eller Mitov Nilsson som aldrig stått en landskamp.

Publicerad 2013-06-10 11:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto