Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tryck ner Sebastian Larsson som högerback

Lundhs blogg

Sebastian Larsson vill absolut inte spela högerback i landslaget. Det har han framfört gång på gång och sett till minspelet när Sunderland-spelaren är missnöjd så är det lätt att fatta att Erik Hamrén viker ner sig. Det borde inte förbundskaptenen göra, särskilt inte när Mikael Lustig fått skadeproblem.

Sverige ska till Dublin och VM-kvala på fredag och en förlust vore ödesdiger, däremot är ett kryss okej och en seger ger svensk playoffvittring. Sett till att Larsson haft en tyngre sväng i landslaget, inte minst offensivt, hade en flytt bak i banan gett möjlighet att starta med Jimmy Durmaz på högerkanten.

Sett till den förre MFF-spelarens insats mot Norge så vore han en rejäl injektion i det svenska landslaget och då kan man fortsätta med Alexander Kacaniklic från start på vänsterkanten och spela ett anfallspar med Zlatan Ibrahimovic ihop med Johan Elmander. En rejäl offensiv som skulle pressa Irland rejält.

Annons

Centralt på mittfältet borde Anders Svensson och Albin Ekdal spela. Det behövs spelskicklighet och lugn på mittfältet och sett till hur bra Svensson varit både mot Norge och i Elfsborg så borde han få starta. Kim Källström och Pontus Wernbloom finns som ersättare i den andra halvleken, och då är en revanschsugen Källström nummer ett.

Backlinjen är svårare sett till att Per Nilsson är den enda av mittbackarna som visat riktig form och sett till att duellspelet blir viktigt så hade Jonas Olsson varit den givne i min startelva. Även om Martin Olsson är rostig så var han bra mot Norge och det finns en skön inställning hos honom, att han är helt respektlös och aldrig nervös.

Målvakten är given: Andreas Isaksson ska givetvis fortsätta sett till vad han gjort i landslaget på senare tid. Det är inte hans fel att det glidit in några bollar och dessutom är erfarenheten och rutinen från den här typen av avgörande livsviktig. I det fallet är Kasimpasa-målvakten snäppet före konkurrenterna.

Annons

Blir följande startelva:

Isaksson

Larsson, Nilsson, J Olsson, M Olsson

Durmaz, Svensson, Ekdal, Kacaniklic

Ibrahimovic, Elmander

***

Det är spänt i det svenska lägret. Riktigt spänt.

***

Sverige bor för ovanlighetens skull över i Dublin efter matchen på fredag. Skälet är fysiologiskt, där man annars kommit hem mitt i natten för att bara ett par dagar senare åka till ett land som är fem timmar tidigare än Sverige och sex timmar före Irland.

***

Erik Hamrén gav ovanligt korta svar till mediarepresentant som i förra veckan gick hårt åt förbundskaptenen.

***

Inser att Kazakstan är en bit bort när Malmö Aviation inte klarar av att flyga landslaget dit utan SvFF varit tvunget att hyra in ett kraftigare jetplan.

Publicerad 2013-09-02 16:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto