Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Läsarkontakten är viktig och här är några exempel

Lundhs blogg

Finns inget bättre kvitto på att vi på fotbollskanalen.se och TV4 gör ett bra jobb än att folk vill läsa, se och ta del av vårt innehåll. Oerhört roligt med en rekordvecka för sajten och dess appar. Då blir det lättare att ligga i och sedan får man inte glömma att för sju år sedan när vi drog i gång hade vi 20-25 000 besök på en vecka.

Försöker alltid ha en öppen dialog med läsare, tittare via mejl, kommentarer på min blogg och mina krönikor samt via twitter. Tyvärr hinner jag inte svara på allt när det gäller twitter och kommentarer då det emellanåt bara rasslar på och det är i det närmaste omöjligt att hinna med det. Beklagar det, men jag försöker verkligen.

Mejl är lättare för de ligger i mejlkorgen och försvinner inte i väg och här är några som tickat in de senaste dagarna. Det är naturligtvis skönt att få beröm men kanske ännu nyttigare att både få information som man inte kände till eller smisk. Visst, det kan svida men det är också så att det tvingar en att tänka till och se om man har rätt eller inte, eller om man ska ändra sig.

Annons

Hej,
Var i Dublin i helgen, flög via Frankfurt.
Kan bara instämma med det du skrev i din blogg.
Pinsamt att se hur folk beter sig på planet. Helt ok att njuta av alkohol under en trevlig tur till en kvalmatch men inte på det sättet.
Det var inga unga personer heller utan folk som borde bete sig mer moget. Bra skrivet.
/Johan

Det upphör aldrig att förvåna hur någon eller några tar sig rätten att dominera ett helt flygplan och det är sällan unga personer. Bara för att man betalar själv och har gul landslagströja så har man inte rätt att bete sig hur som helst och det märks att väldigt många fans som är med stör sig på men inte vågar säga till.

Hej

Alltså, jisses. Vad är det han gjort egentligen, Erik? Mer än burit halsduk på matcherna? Börjar ärligt talat bli jävligt less på att läsa krönikor, blogginlägg och nyheter gällande landskamper. Denna eviga Hamrén-kritik. Fine, kan vi inte bara enas om att EM-slutspelet var ett misslyckande? Men hur många lyckade har vi haft? Två? Tre?

Annons

Att prata om att Wernbloom, Källström, Svensson osv inte kan känna sig trygga på grund av Hamréns “tombola-hjul”, vad fan är det att komma med? Det är spelare som är proffs, då ska man kunna hantera petningar. Det Du, Robbie Lauler, Simon Bank med flera menar på är helt orimligt. Han tar väl ut det laget han anser bäst lämpad till varje enskild match.

Ponera en Alex Ferguson som skulle fått kritik varje gång han inte startade med enskilda spelare? Vilka signaler sänder det? Jo, i klubblagssammanhang: Jag vilar dig / Du passar inte i den här matchen / Du är potentiell inhoppare / Du är ur form osv. Varför skulle det fungera annorlunda i en landlagstrupp? Om de här “proffsen” inte kan ta en petning ska de fan inte ens vara påtänkta till en startmatch.

Jag har själv varit elitspelare (i en annan sport) och det var sällan du fick en förklaring till varför du fick spela eller varför du inte fick spela. Det du fick göra var att prestera på din högsta nivå för att konstant konkurrera ut dina medspelare. Något som varken Rasmus Elm, Kim Källström, Pontus Wernbloom, Ola Toivonen med flera INTE gjort.

Annons

Däremot har Erik Hamrén presterat. Det är därför Sverige ligger tvåa i sin grupp. Om ni journalister glömt det.

Jimmy

Tar Erik Hamrén Sverige till VM har han givetvis presterat. Samtidigt måste man kunna påpeka saker som inte är till en fördel och det handlar om att man lyssnar med spelare och så vidare. Det går inte riktigt att jämföra Sverige med Manchester United och sedan tror inte jag på ett ledarskap utan delaktighet som ger ansvar.

Jag är säker på att om Erik Hamrén satt sig ner med exempelvis Wernbloom och förklarat varför han ändrat sig så hade det varit bättre. Kan inte se att dialog skulle vara negativt. Särskilt inte för ett litet fotbollsland och där man sällan är samlade och man ska bygga mycket att insatsen på attityd, vilja och mod. Hur får man mod? Jo, genom att känna stöd.

Mikael Lustig är ett intressant exempel på en spelare som fått oerhört med förtroende av Erik Hamrén trots att han emellanåt svajat och då har han fortsatt våga spela ut. Ta matchen i Dublin senast där Lustig är svag i starten och i högsta grad delaktig i Irlands 1-0 men som spelar upp sig rejält efter det. Han vet att han har Hamréns förtroende, men det är många andra spelare som aldrig känt det. Rätt eller fel? I min värld är det fel.

Annons

Hej!

Jag uppfattar din text, som att Österrike vid en förlust mot Irland inte har chans att komma tvåa. Det stämmer inte. Om de vinner mot Sverige i nästa match, så är de rätt som det är åter i vinnarhålet inför sista omgången (även om de fortfarande ligger trea). Detta på grund av sin bättre målskillnad. 

Det känns som att fler än du har missat detta (om du nu har missat det). Förhoppningsvis har landslagsledningen full koll (även om jag tvivlar), så att de beordrar fullt ös om Sverige exempelvis går upp i en 3-0 ledning i första halvlek. Jag tror att 5-0 kan behövas för att Sverige skall kunna känna sig lite säkrare inför Österrike-matchen även om Österrike har förlorat mot Irland.

Läs mer på österrikarnas forum, så får du en massa tänkbara scenarier. Även där så framhåller de att en förlust mot Irland inte är en katastrof.

Annons

https://www.austriansoccerboard.at/index.php/topic/84122-wm-qualifikationsgruppe-c-2014/page-59?

Hälsningar Johan

Tack. Naturligtvis ett bra påpekande och det är många scenarier i omlopp och där det blir viktigt för Sverige att göra några mål på Kazakstan. Jag utgår från att landslaget har järnkoll på det, eller åtminstone ledningen. Samtidigt är det viktigaste att ta tre poäng och så får man försöka ta Österrike på hemmaplan.

Även om österrikarna inte vill se en förlust hemma mot Irland som att VM-kvalet är över så kan det knappast vara så kul att åka till Sverige med pressen att vinna.

Hej! Som vanligt mailar jag efter program när det drar ihop sig till en bortalandskamp på en udda plats. Kazakstan är inte lättaste platsen att få program ifrån för den som inte är på plats. Kan du hjälpa mej igen? Irland borta har jag inte än men den kan jag få fatt i på annat sätt om du inte har något ex till övers. Kazakstan är som sagt prio ett. Tack för all hjälp jag kan få. mvh Anders Bertilsson 

Annons

Jag har faktiskt ett matchprogram från Dublin och en skrynklig laguppställning kvar i väskan. Ska även se vad jag kan göra i Astana, det brukar ju lösa sig.

Publicerad 2013-09-10 10:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto