Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fler klubbar än Dif lär leta tränare i höst

Lundhs blogg

Per-Mathias Högmo är klar som norsk förbundskapten och därmed sällar sig Djurgården till klubbar som letar ny tränare. Det är man inte ensam om och det är inte helt lätt att hitta heta alternativ.

Kalmar FF är i full gång att hitta en ersättare till Nanne Bergstrand, som är ledig, och Falkenbergs Hasse Eklund är ett av namnen som nämns som en möjlig arvtagare. Det jobb Eklund gjort med FFF är inte att leka med.

Samtidigt ska nu Djurgården ut och hitta en ersättare till Högmo som alltså tar över Norge efter att ha räddat 08-klubben. Egentligen ingen överraskning sett till att han bara skrev avtal säsongen ut.

Bistert för Dif som fått en helt annan stabilitet under norrmannen och sett till att Högmo ska vara rådgivare till klubben kanske man letar i Norge. Skulle inte förvåna om Anders Grönhagen även kollar med min kollega Hans Backe igen.

Annons

Ovanpå de två klubbarna så rekar Hammarby, Malmö FF och Elfsborg marknaden för nya huvudtränare. Långt i från givet att det är Dennerby, Norling och Lennartsson som leder lagen efter jul.

Vad jag hör så träffar MFF-styrelsens ansvariga fem olika tränare för att sondera marknaden. I Borås gungar marken under Lennartsson och jag tror att han får sparken i vinter. Bajen måste bygga på sikt.

Dessutom går det inte att vara säker på att Andreas Alm är kvar om AIK missar spel i Europa nu när det inte blir något SM-guld. Inte heller Peter Gerhardsson är helt cementerad på Hisingen.

Lägg till att om någon tar Eklund från Falkenberg så sätter snurren i gång även där och leder till att klubben måste hitta en ersättare. Räkna med att det blir många skiften i vinter.

Vilka är de lediga kandidaterna?

Jonas Thern, om han orkar?

Annons

Henrik Larsson, om någon vågar?

Roland Nilsson, om någon satsar?

Nanne Bergstrand, om någon CL-siktar?

Tom Prahl, om någon övertalar?

Johan Mjällby, om allsvenskan drar?

Patrik Andersson, om någon chansar?

Joakim Persson, om någon hugger?

Özkan Melkemichel, om han flyttar?

Tobias Linderoth, om han vill upp?

Magnus Haglund, om han fått nog av Norge?

Stuart Baxter, om familjen vill flytta hem?

Sedan finns naturligtvis andra namn i Norge och Danmark som kan lockas till Sverige och allsvenskan med rätt satsning och rätt resurser och tränare i lägre divisioner som hugger på allt.

***

Tänk vad folk kan gå i gång på köttarfotboll vs FC Barcelona.

***

Polisen har tyvärr lagt ner förundersökningen kring stölden av min cykel. Beklagligt. Borde vara ett prioriterat ärende. Samtidigt får jag glädja mig åt att If levererade direkt och svarade kvickt att det var bara att skicka kontonummer.

Annons

Nu ska jag köpa ny cykel. Vad ska det bli? Skeppshult? Crema? Creme? Pilen? Kronan? Stålhästen? Dansk Billig Skit (DSB) alternativt Döden Bakom Styret? Eller Monark, King eller Crescent? Många frågor ännu vet jag inte.

Vill ha en cykel som går tryggt året runt och hanterar den svenska vintern och definitivt inte signalerar Tour de France-komplex samt inte är bling-bling så den blir stulen direkt.

***

En fredagskrönika är ett nytt inslag och jag börjar med att skriva om en målvakt som aldrig gav upp drömmen om allsvenskan – och snart är han där. Lyfter även veckans twittrare, helgens måste, helgens avstå och en hel del annat.

***

Tror IFK Göteborg tar det…men innan alla Blåvitt-fans jublar, kom ihåg att jag trodde på Häcken som SM-vinnare.

***

Självklart är det bra att världen vaknar till vad VM-arrangören Qatar är för land och hur det är uppbyggt. Observer-Guardian har visat prov på strålande journalistik, men det förvånar att så många är överraskade av det.

Annons

De flesta länder i den regionen som blivit rika via olja och gas bygger på en fruktansvärd rovdrift av gästarbetare. Låga löner. Närmast livegenskap. Och få om ens några rättigheter att kunna förbättra sina villkor.

Exempelvis är det likadant i Dubai som är en del av Förenade Arabemiraten och där går U17-VM med Sverige om några veckor. Kan vi få höra Karl-Erik Nilsson kliva fram och säga något annat än att vi följer Fifa och Uefa:s rekommendationer.

Ta bara att UAE förbjöd slaveriet så tidigt som 2006. Sedan finns det inslag som att Qatar inte tillåter homosexualitet och det är bisarrt att Fifa låtit landet få VM.

I veckan som kommer lär Fifa:s exekutivkommitté ta beslutet att flytta VM i Qatar till vintern för att det är för varmt. Nej, är det sant att det är varmt under sommaren i öknen?

***

Annons

Millwall-Leeds. En match att vinna.

***

Tjafset mellan Andre Villas-Boas och José Mourinho är laddat. Vad hände där?

Publicerad 2013-09-27 16:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto