Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kommer att sakna den store Rydström

Lundhs blogg

Henrik Rydströms tid som spelare i Kalmar FF är över. Han skildrar det själv på ett klassiskt Rydström-vis: naket, ärligt och öppet och i bloggen. Tårarna går att känna när han sitter med KFF-ledningen och förstår att det är slut och måste rusa därifrån. Det är naturligtvis aldrig lätt att gå från att vara behövd till att inte vara behövd.

Jag kommer att sakna Henrik Rydström. Naturligtvis som spelare även om åren tagit ut sin rätt, men främst som språkrör för fotbollsspelare. Tänk så förbannat smart han var som tidig insåg kraften i att kommunicera tankar, händelser, skeenden i ett fotbollslag. Det var banbrytande. Det var unikt. Det var både roande och oroande.

Undrar om Kalmar FF någonsin inser vad han betytt för klubben? Givetvis som spelare och ledare, men även för att etablera laget på sportsidor och ge klubben ett riksintresse. Det hade aldrig gått utan att Rydström tagit fanan och klivit först och vi fick läsa massor om Kalmar FF och bönderna i laget.

Annons

Sedan kryllade av fler profiler: Nanne, Bagarn, Wastå i vita mockapjuck, Tobinho, Lantz, Kejsaren, Elm Brothers och så vidare. Det blev ett galleri av människor som vi lärde känna och fick en relation till. Det var dörrar som öppnades och det var kul att läsa vad en arg Henrik Larsson sade på planen. Ja, ni fattar, det var helt enkelt kul att följa Kalmar FF.

För alla som gnäller om för lite uppmärksamhet, glöm inte att det går inte att man är bra. Vi får inte glömma att Kalmar FF under ett par år var dominanter i allsvenskan. Vann SM-guld 2008 och dessutom en cuptitel, spelade i Europa. Ja, det var ett fruktansvärt bra lag, så uppmärksamheten byggde på det, men Rydström såg till att man fick ut max.

Dessutom kul med en spelare som inte bara ansåg att alla journalister är idioter utan att den för den skull ge sig. Det var alltid kul att sparra verbalt med Rydström. Han trycker gärna tillbaka och vi behöver alla utmanas och få reflektera över hur, varför, vad och så vidare. Det har Rydström sett till.

Annons

Som alla svenska mästarlag blev Kalmar FF sönderköpt och dessutom rensade man undan för undan bland veteranerna. När Nanne Bergstrand hoppade av innan han blev knuffad så var Rydströms dagar räknade. En ny tränare (Hasse Eklund?) vågar knappast ha kvar en 38-årig informell ledare som knappast är given på plan.

Är rätt övertygad om att Henrik Rydström inte försvinner från fotbollen och/eller medierna, men jag kommer att sakna honom som spelare. Framför allt undrar jag som ska underhålla på upptaktsträffen när Nanne och Rydström är borta. Kanske kan de resa i parkerna ihop?

Publicerad 2013-10-17 10:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto