Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nyfiken på Tony Flygares bok

Lundhs blogg

Säger namnet Tony Flygare dig något? MFF-talangen som förutspåddes att gå hela vägen ut i världseliten och som överglänste Zlatan Ibrahimovic när de var unga men som avstannade efter en missad straff i Halmstad.

[youtubeplay id=”CiAIUUq7U2Y” size=”large”]

I april kommer Flygare med en bok som Daniel Nilsson-Padilla skrivit och med titeln “En gång var jag större än Zlatan” är kanske inget Sveriges superstjärna uppskattar – Zlatan ogillar att andra cashar in på hans namn – men boken lockar mig.

Vet inte varför men jag har alltid varit en sucker för att veta vad som hände sedan med den typen av personer. Den i dag 33-årige Flygare var ett namn som man lade märke till i Skåne för han bara vräkte in mål för MFF:s olika P- och J-lag och tog sig hela vägen till A-laget och spelade i allsvenskan hösten 1999 men det blev aldrig mer.

Annons

Vad är det som gör att vissa tar sig förbi olika hinder och andra stupar? Är det så att man ofta hittar de framtida elitspelarna bakom de som är bäst i unga år? Att de som tidigt lär sig kämpa och ta motgångar har lättare att hantera berg-och-dal-banan under åren då man går från junior till senior och ska etablera som stjärna.

Bara att hoppas att författarna Daniel Nilsson-Padilla kan hantera jobbet när det gäller att vaska fram historien och att den inte blir lika lam och tam som Svennis biografi. Det är oerhört lätt att fastna i floskler och ett språk där den som berättar säger vad han tror att alla förväntar sig istället för att uttrycka sig på rätt sätt.

***

Emir Osmanbegovic. Katarina Koritz. Nu Marcus Dunér. Det är omsättning på TV4 och på TV4-Sporten och jag kommer att sakna Dunér som flyttar till Göteborg och ska jobba med tennis och golf via PR Event och även om det säkert är ett roligt jobb så var det alltid skönt att ha Dunér på redaktionen.

Annons

***

Fredagskrönika om SvFF och ett kommande bokslut som måste skrämma ledningen för förbundet och att man måste hitta en vass generalsekreterare.

***

Om en knapp vecka är SUPERLIVE tillbaka med Europa League. Nästa torsdag med start 19:00 och så kör vi till 23:00. Hasse Backe, Jesper Hussfelt och jag.

***

Min gamla arbetsgivare Expressen fortsätter att generera vinst. Starkt jobbat och dessutom en grund för att kunna bedriva verksamheten som jag uppskattar. Precis som jag är nöjd över att DN och Aftonbladet går med vinst. Sverige behöver mer journalistik.

***

En ödets ironi att SvFF-styrelsen är i Istanbul på konferens i helgen och ska träffa det turkiska förbundet. Ett förbund som är i extremt blåsväder efter att man inte straffat Besiktas och Fenerbahce hårt nog för uppgjorda matcher.

***

Har börjat videoblogga och ni hittar mina alster HÄR. Ska få en ny telefon så det blir ännu bättre och hoppas slipa på tekniken framöver så jag slipper samtal av typen som jag fick av min storasyster efter den första som ni kan läsa HÄR. Tar gärna emot tips på vad jag ska tänka på, är något oteknisk. Tyvärr.

Annons

***

Undrar om inte May Mahlangu behöver byta agent? Eller själv tänka om? Varför tror Mahlangus och hans agent att en allsvensk klubb både ska ge honom en lön på 2-300 000 kronor i månaden och bara skriva kontrakt i sex månader?

Antingen får Mahlangu, som för övrigt är skadad, skriva ett kort kontrakt med låg ersättning eller skriva ett långt kontrakt med hög ersättning. Kan inte tänka mig att någon klubb är så dum att man skriver ett kontrakt som bara är win-win för spelaren.

Inget snack om att Mahlangu är en fantastisk spelare och som hade höjt alla allsvenska lag rejält. Förstår att han vill vidare efter ett antal år i allsvenskan och då är det bästa att gå på kort kontrakt med en möjlighet att sticka billigt i sommar.

Publicerad 2014-02-14 14:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto