Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

John Guidetti får gärna gå ut alla kvällar i veckan

Lundhs blogg

[tv4play id=”2606737″ size=”large”]

TV4 var på plats i Stoke i helgen för att försöka träffa John Guidetti i samband med en match men han var inte där. Inga konstigheter med det, han tog inte plats i matchtruppen som Mark Hughes valde ut inför mötet med Fulham. Vilket inte var så underligt sett till att han bara gjort sex inhopp och det senaste i slutet av mars.

Jag twittrade om det och att han samtidigt varit på White Room i lördags kväll och låtit sig bli plåtad ihop med en polare. En bild som publicerades på Stureplan.se i ett bildspel från just den klubben. Det är väl inga konstigheter med det, eftersom han ställde upp på bilden.

Annons

Jag vet många fotbollsproffs som kastat sig på planet från London, Milano eller andra orter för att hinna hem och gå ut i Stockholm en lördag. Det var vad jag trodde och eftersom Guidetti ställde upp på bilden antog jag att det var lugnt.

Helt ärligt, jag skiter fullständigt om John Guidetti går ut. Han är 22 år och det är en del av livet. Vad jag vet dricker han inte ens alkohol och är det något man förknippar honom med så är det att han tar sin idrott och sin träning seriöst. Hans problem har väl snarare varit att han tränat för mycket.

Efter att jag länkat till Stureplan.se och bilden på Guidetti var det många som hörde av sig om att bilden var borta. Det tyckte jag var lite humor och skrev om det på Instagram och //platform.twitter.com/widgets.js“>Twitter. Att det plötsligt inte var bra att synas på nattklubb.

Annons

Om sedan John Guidetti och hans polare och fans blir sura för det så får de väl bli det. Om han nu var ledig och hemma, som hans polare Boda Ayari skriver, så är det väl inga problem att synas på bild?

Jag har alltid gillat John Guidetti och står för det, och om han blir förbannad för det här så får han bli det. Kan inte se det som ett problem, för jag beskrev bara verkligheten och kan inte se att jag vare sig golat, tjallat eller läckt.

Som sagt: John Guidetti får gärna gå ut för min del. Det enda som räknas är vad han gör på planen och tyvärr har det väl inte lossnat riktigt där. Tyvärr blev inte utlåningen till Stoke det spelmässiga lyft som han behövde.

Nu är det över två år sedan han blev sjuk av en dåligt tillagad kyckling och antalet 90-minutersmatcher därefter har varit lätt räknade. Den 22-åriga anfallaren har ett år kvar på kontraktet med Manchester City och frågan är hur man hanterar läget.

Annons

Bäst ur Citys perspektiv är att antagligen att sälja John Guidetti för att man ändå borde kunna få en del betalt. Åtminstone om man gör ett upplägg där man får betalt efter spelade matcher och han blommar upp igen.

Alternativet är att förlänga kontraktet och låna ut honom igen för att hoppas att han ska hitta tillbaka till 2011-12 då han var grym i Feyenoord. Då stiger naturligtvis värdet vid en eventuell försäljning.

För John Guidetti handlar det bara om en sak: kontinuerlig speltid i en klubb som tror på honom. Helst i en liga där han kan göra sig gällande och kanske inte i Premier League som i det här skedet verkar vara för tufft för honom.

Allsvenskan? Ja, varför inte. Eller Holland eller Italien. Det handlar enbart om att få spela och om han hittar tillbaka så kommer han definitivt vara en man för Erik Hamrén men det hänger på att hitta rätt för antalet möjligheter blir bara färre.

Annons

 

Publicerad 2014-05-05 17:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto