Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur fan kunde jag röja mästaren i Mästarnas mästare?

Lundhs blogg

Måndag innebär ny podd. Gäst är Stefan Andreasson, Elfsborgs klubbchef, och han slutade inte prata och jag slutade inte att fråga när vi satt i en tom balsal på Scandic Infracity. Det blev ett nytt, långt avsnitt med en hel del intressanta utläggningar.

Dessutom avslöjar Andreasson en nyhet – Sef ska inför en uppförandekod för ledarna i de allsvenska klubbarna för att på så sätt bidra till lugnare och trevligare klimat. Det ska vara ett slut på att skrika på domare och uppträda osportsligt.

Apropå podden så har Bo Lundquist, Jonas Eriksson, Pia Sundhage, Håkan Mild och Johan Mjällby tidigare gästat min podd och det är bara att KLICKA SIG IN HÄR OCH LYSSNA om ni missat tidigare avsnitt.

***

Sista chansen att kvala in till Grandiosa SM i Fotbollskunskap via en krogtävling är i Stockholm i kväll på O’Leary’sRegeringsgatan 113. Avspark 17:30. Bara att anmäla intresse HÄR.

Annons

Har redan vaskat fram 16 finalister från Lund, Kalmar, Borås och Göteborg och det är vassa lirare. Fortfarande kan ni kvala via dator och mobil och det gör ni HÄR.

***

Jag är hemskt ledsen om jag förstört Mästarnas Mästare för någon. Korkat, aningslöst, oskyldigt skämt eller vad ni nu väljer för ord, om ni nu ens bryr er, här är i varje fall förklaringen till hur det gick till.

Thomas Ravelli vann som sagt Mästarnas mästare i SVT. Kul för honom. Jag hade faktiskt inte en aning om det trots att jag skrev en tweet om det klockan 10:30 3 april. Formulerat på följande vis:

Under gårdagens eftersits framkom vem som vinner Mästarnas Mästare. Nämner inga namn men @RavelliThomas är en vinnarskalle. Grattis!

Bakgrunden var att jag blev blixtinkallad att leda utfrågningen av VM-hjältarna Tommy Svensson, Martin Dahlin och Thomas Ravelli på Studentafton i Lund efter att Arne Hegerfors lämnat återbud. Ni kan se utfrågningen från AF:s Stora Sal HÄR.

Annons

Efter det var avklarat väntade en så kallad eftersits där man bjuds på pyttipanna och öl och sitter och snackar. Hamnade mitt emot Ravelli på eftersitsen och hade inte ens en tanke på Mästarnas mästare när någon av studenterna frågade honom om det kommande programmet som dragit i gång med grupp 1.

Målvakten tonade ner sin insats i den delen av programmet som skulle börja gå påföljande söndag och han hänvisade till sin höga ålder och så vidare. Ingen frågade heller om han vann.

Som född och uppvuxen i Lund så var det oerhört kul att vara med på en Studentafton och efterspelet, och vi snackade om allt som förändrats och naturligtvis kom det upp olika stories. Bland att fick jag höra att det numera är vanligt att avsluta kvällarna när man festat med att pumpa på “Stad i ljus”med Tommy Körberg. För er som inte minns är den här:

Annons

[youtubeplay id=”UxFkbcFhP50″ size=”medium”]

Vilket fick mig att dra upp ett skämt som jag körde på Valborg 1988 i Lund på Malmö Nation. Det var samma dag som Eurovision Song Contest avgjordes och där alltså Tommy Körberg vann. Utan att ha en aning om hur det hade gått så sa jag till DJ:n att Tommy vunnit hela skiten och han bröt den pågående låten och gick ut med nyheten och spelade sedan “Stad i ljus” två gånger på rad.

Stämningen i källarlokalen var magisk efter ännu en svensk triumf, men jag hade ju bara chansat. Nu kom det inte ut några tidningar på 1 maj men det var nog många som blev förvånade när de förstod att Körberg bara kommit tolva. Roligt eller ej – jag gillade skämtet – det var ett infall jag fick och kanske styrkt av en dag som hade börjat i gryningen och sedan fortsatt 16 timmar.

Annons

På eftersitsen i Lund 2014 blev det repris. Jag rapporterade till de dryga 30 personerna på plats att Ravelli skulle vinna Mästarnas mästare och det blev genast lite drag på tillställningen. Målvaktslegendaren tokdementerade och sa att jag var helt fel på det. Vilket bara gjorde det ännu roligare och vi jublade många gånger under kvällen och natten åt att han vunnit.

Så sanningen är att jag inte hade en aning om vem som skulle vinna när jag körde i väg min tweet nästa dag. Det var mer en passning till de som var med under kvällen och när jag i efterhand läser tweeten så tycker jag att den är rätt oskyldig. Ja, jag har runt 50 000 följare men jag har också skrivit 37 000 tweets under de fem år jag varit i gång.

Ingen reagerade då, utan jag ser i dag att tweeten fick fem RT, fem favoritmarkeringar och ett svar om att en person sett på tv att Ravelli är unik då han både är ett bostadshus och en staty. Jag funderade inte mer på det och först efter att SVT:s Johan Kucukaslan söndag kväll twittrat om att min tv-licens ska tripplas för min spoiler fattade jag. Jag RT:ade det och skrev en ny tweet:

Annons

“Precis som vi avslöjade på eftersitsen av @Studentafton 2 april så vann @RavelliThomas Mästarnas Mästare. Grattis. Vi hurrade och firade då.”

Då började reaktionerna komma, de flesta hade inte ens sett min första tweet, men var ändå upprörda över att jag avslöjat vinnaren i förväg. Dessutom hoppade jag till dubbelt när Kjell HäglundTVdags.se beskrev händelsen med rubriken nedan, och då hoppade jag mest till över “stjärnreporter”:

Irritation till och med hos TV4

TV4:s stjärnreporter tokspoilade SVT:s Mästarnas mästare

Ett utdrag ur artikeln:

“Irritationen blev stor i branschen då, för fem veckor sedan, men ingen kunde ju nämna det. Det var locket på om att locket var av. Men även programavdelningen på Lundhs eget TV4, SVT:s konkurrent, störde sig mycket på det. Det är en allmän skräck i branschen att vinnare i förinspelade tävlingsprogram ska outas i sociala medier.”

Annons

Vill ni läsa hela artikeln så finns den HÄR.

Jag har inte hört ett ljud om detta förrän Johan Kücükaslan twittrade om det och om det verkligen är så att folk på TV4:s programavdelning känner stor irritation över mitt agerande så är det bara att höra av sig. Det kan även alla andra som är upprörda göra via mejl: olof.lundh@tv4.se, twitter eller instagram.

Det var verkligen ett internt skämt som letade sig ut till twitter och för mig är det skillnad på vad som skrivs där och om jag jobbat på en tidning och författat en nyhetsartikel om att Thomas Ravelli vinner Mästarnas Mästare.Det är inte så att alla i tv-branschen vet allt.

Samtidigt är det givetvis en lärdom och jag ska akta mig för sådant, och det är väl som Studentaftons förman Casper Törnblom smsade: “Som alltid stannar det som händer på en eftersits på eftersitsen.” Lite som i Las Vegas.

Annons
Publicerad 2014-05-12 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto