Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Saknar Branimir Hrgota och Jonas Olsson i Hamréns trupp

Lundhs blogg

En snabb koll på Erik Hamréns trupp till mötena med Danmark i Köpenhamn och BelgienFriends Arena skvallrade om svårigheten för förbundskaptenen att förnya landslaget med tanke på EM-kvalet i höst.

Tillväxten är begränsad och kvaliteten är inte tillräcklig, enligt Hamrén, som blott tar med två 90-talister men där gamla kämpar får plats. Då ska man tänka på att en spelare som är född 1989 är 25 år gammal och knappast en unga talang.

Det var i princip de gamla vanliga spelarna och enbart Sebastian Eriksson och Mathias Johansson bröt av. Har inget emot det, men förstår inte riktigt varför Hamrén inte tog ut en större trupp för att kunna prova alternativ.

De här landskamperna är möjligheter att testa spelare, till skillnad från EM-kvalgenrepet mot Estland i september. Då kommer det att handla om att spela in en startelva inför Österrike borta, nu hade han kunnat kolla in spelare och se vad de går för i träning över en hel vecka och även ge dem speltid.

Annons

Särskilt när förbundskaptenen inte kan ta ut allsvenska spelare som Guillermo Molins eftersom allsvenskan är i full gång under landskamperna. Då hade det funnits utrymme och det hade kunnat bli en mini-vinterturné för utlandsproffs som är en bit från det riktiga landslaget.

För om Hamrén vet var han har Jonas Olsson är det likadant med rätt många andra spelare. Sedan kan jag tycka att det är konstigt att han inte hittar en plats för WBA-backen, men misstagen mot Österrike i juni i fjol blev dyrbara för honom.

Danske förbundskaptenen Morten Olsen är mer offensiv och har med sju 90-talister utav 23 spelare och yngst är 18-årige Bayern-talangen Pierre Emil Höjbjerg. Det finns fem möjliga debutanter i den danska truppen, i Hamréns är det enbart Mathias Johansson som aldrig representerat Sveriges A-landslag.

Annons

En gåta att exempelvis 93:an Branimir Hrgota inte är med i landslagstruppen. Totalt 31 insatser i Bundesliga och cup varav 27 inhopp, fyra starter och två mål. Speltid en bit över 700 minuter i ett tyskt topplag som slutade sexa i ligan.

Det är meriter som slår Muamer Tankovic för att ta ett exempel, och Hrgota har tillhört Mönchengladbach i snart två år och är en spelare som ledningen tror stenhårt på och han har tagit kliv det här året. Vilket borde ha räckt.

Hade även gärna sett att Hamrén tog med John Guidetti. Visst, lånet till Stoke blev inte alls som tänkt och han har fått begränsat med speltid, men det var en spelare som hade rejäla kvaliteter och varför inte kolla in honom på nära håll ännu en gång. Kanske även Oscar Wendt borde funnits med.

Dessutom är det oroande att så många spelare har åkt ur sina högstaligor och dessutom är en del utan kontrakt utan starka säsonger i ryggen, och i det här marknadsläget är det inte helt lätt för Johan Elmander, Kim Källström och Mikael Antonsson att hitta nya toppklubbar.

Annons

För hoppas att sommarens transferfönster är snällt mot Erik Hamrén. Det behöver han för att sova lugnt när EM-kvalet piskar i gång till hösten och det som ska bli Zlatan Ibrahimovic avsked till landslaget – och då helst med en rejäl framgång.

***

Med en flickvän som Anara Atanes så behöver inte VM-petade Samir Nasri fundera över att tvätta bort sin bild som en stökig egoist. Didier Deschamps var tydlig när han tog ut den franska VM-truppen: “Det här det bästa laget, inte Frankrikes 23 bästa spelare.”

***

Överraskningen på presskonferensen var annars att Expressens Mathias Lühr var tillbaka. Efter en tid vid fiskpinnarna så är det Blågult igen. Kul. Bäst var ändå att Erik Hamrén var tvungen att läxa upp honom när Lühr bröt rutinerna och förbundskaptenen kom av sig så att han glömde frågan.

Annons

***

Finalen i Europa League mellan Benfica och Sevilla i kväll och den går på TV12. Vi kör på fotbollskanalen.se med SUPERLIVE LIGHT 20:00-20:25 och därefter kör vi studio i TV12 fram till avspark 20:45. Mest spänd på om Bela Guttmans förbannelse ska hålla.

***

Humor när Karl-Erik Nilsson snabbt lämnade podiet men SvFF-basen fick kallas tillbaka när vi hade frågor till honom. Det var nästan att han kom undan…

***

Apropå TV4-Sport och TV12 så gäller följande enligt kanalchef Hans Pekkari:

·         Paris SG:s matcher är vår viktigaste sporträttighet, som slår ut allt annat. (Enda undantaget innevarande säsong: Tyresös CL-semifinal flyttade PSG till TV4 Sport.)
·         Trav (speciellt V75) är vår näst viktigaste sporträttighet, som bara slås ut av PSG. (I helgen prioriterade vi till exempel Extra V75-trav före Atalanta-Milan i TV12.)

Annons
·         Serie A är vår tredje viktigaste sporträttighet, som bara slås ut av de två ovannämnda. Serie A sänds i TV12 på helger (om det inte krockar med trav/PSG) och i TV4 Sport vardagkvällar.
·         Superettan/Damallsvenskan/Superligan innebandy och andra serier sänds på slotar som inte konkurrerar med ovannämnda rättigheter. Superettan delas mellan TV12 och TV4 Sport med ”veckans supermatch” i TV12 söndagar kl 18.15. Damallsvenskan sänds med något undantag exklusivt i TV4 Sport.
·         Undantag från ovannämnda: mästerskap och landskamper beroende på dignitet. Just nu prioriterar vi till exempel hockey-VM.
Publicerad 2014-05-14 06:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto