Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamréns nya svarta är spelsystemet - inte spelarna vars snittålder är 29

Lundhs blogg

Få har väl missat att Anders Svensson gästat podden Lundh men det finns även avsnitt med Henrik Rydström, Bosse Lundquist, Jonas Eriksson, Pia Sundhage, Håkan Mild, Stefan Andreasson och Johan Mjällby.

Ni hittar alla poddarna HÄR.

***

Erik Hamrén har lyssnat med spelarna och nu testar har 4-3-1-2 med Zlatan Ibrahimovic som en länk mellan mittfält och försvar vid svensk offensiv och som vilande vid svensk defensiv.

Följden blir att man släpper kanterna och centrerar mittfältet. Ja, det är som Erik Edman så träffande beskrev det för några år sedan:

”Vi har släppt in fler mål. Det är som att ha ett täcke som är lite för litet. Vad fan, man måste täcka någon del. Fryser man om fötterna får man dra ner det lite.”

Kan verkligen sakna Edman och Micke Nilsson som var roliga att snacka med och även vågade kliva ur sin “comfort zone”. Inte nog med att det i dag är svårt att komma så nära så man sitter ner med en kopp kaffe och snackar, det är få som bjuder till på det sättet.

Annons

Även om fotboll är allvarligt behöver det inte vara SÅ allvarligt. Dessutom är det inte så att vi bits och landslaget borde redan nu jobba för att göra mer press för den dagen Zlatan säger “au revoir” blir det riktig uppförsbacke. Nedan snackar vi om elvan:

Den svenska startelvan var i det närmaste kliniskt befriad på nya namn i omstarten som sker mot DanmarkParken i kväll, det nya svarta för Erik Hamrén är som sagt spelsystemet. Med en snittålder på 29 år när nu ynglingen Nordfeldt står i mål så visar det problemen Hamrén har med att föryngra.

Sveriges startelva: 12 Kristoffer Nordfeldt – 2 Mikael Lustig, 15 Andreas Granqvist, 3 Mikael Antonsson, 5 Pierre Bengtsson – 7 Sebastian Larsson, 16 Pontus Wernbloom, 9 Kim Källström – 11 Johan Elmander, 10 Zlatan Ibrahimović, 19 Marcus Berg.

Annons

Ersättare: 1 Andres Isaksson, 23 Johan Dahlin – 8 Oscar Hiljemark, 13 Rasmus Bengtsson, 14 Tobias Hysén, 18 Mattias Johansson, 20 Ola Toivonen, 21 Jimmy Durmaz, 22 Erkan Zengin.

* Kul att Nordfeldt får möjligheten efter att han gjort det bra i Heerenveen.

* Varför inte Rasmus Bengtsson? Förstår inte riktigt fascinationen för Mikael Antonsson som är 33 år och klubblös och dessutom har en tung säsong bakom sig.

* Oscar Hiljemark, Mathias Johansson och Jimmy Durmaz kunde också fått möjligheten.

Frågan är om det är Erik Hamrén som inte klarar av att föryngra tillräckligt eller om det är så att det inte finns tillräckligt bra och unga spelare?

Lutar åt det senare, men för mig är det en gåta att Branimir Hrgota inte är med truppen. I min värld hade även John Guidetti kunnat vara med för att träna, peppas och känna att han är en del.

Annons

Lirarna från U21-landslaget från 2009 börjar bli gamla och svensk fotboll måste vaska fram några nya spelare. Eller finns det verkligen inga talanger? Räcker inte Thern, Jansson, Larsson och så vidare? Har Hamrén rätt i att allsvenskan inte håller?

Nu fick förbundskaptenen inte ta ut allsvenska spelare men nu handlar det om att verkligen botanisera. För en del av dagens landslagsspelare är inne på upploppet av sina karriärer.

Tänk att snittåldern i en landskamp där man ska signalera omstart ligger på drygt 29 år. 29 år. Ja, det säger tyvärr vädligt mycket om läget för landslaget.

Annat med kvällens motstånd där Morten Olsen länge höll fast vid gamla favoriter men fått se hur unga spelare tagit för sig ute i Europa och där Christian Eriksen är den lysande stjärnan och där 95:an Pierre-Emile Höjbjerg från Bayern München får debutera.

Annons

Den svenska truppen innehåller två 90-talister och danskarna har sju 90-talister. Säger också en del om att Sverige ligger efter i ett generationsskifte.

***
Cykeln och en brutalt aggressiv taxichaffis såg till att jag hann med flyget till Köpenhamn efter att Arlanda Xpress packat ihop. Älskar sådana taxichaffisar.

***

Närmare 30 000 sålda biljetter till Parken och danska landslaget har inte haft så mycket folk på en träningsmatch på åtta år. Undrar vad det blir på Friends Arena på söndag?

Läste i Aftonbladet att gräset på Nationalarenan måste skiftas för elfte gången. Kämpa, SvFF o Co.

***

Jag fattar att Zlatan Ibrahimovic ville försvara Erik Hamrén och det kanske en lagkapten ska göra, men att hugga på Anders Svensson när man själv gärna sålt en bok eller kör ut sin version eller sina bilder i en app…ja, det är lite dubbelmoral. Men det gör vi oss alla skyldiga till då och då.

Annons
Publicerad 2014-05-28 13:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto