Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är det så farligt att tjafsa lite?

Lundhs blogg

Debatten om Kulturmannen rasar i DN. Rätt obegriplig för mig men så är jag långt från kulturens värld, men jag uppskattar att den förs. Sedan är det Kjell H vs Jan G om musikkritiken av i dag. Lägg på AB Kultur vs Expressen kultur.

En del fajter, helt enkelt. Ja, det finns säkert flera, och så fort de är i gång är det en del som förfasar sig över det hela eller så heter det att x eller y piper eller att det är en beef. Varför hetsa upp sig över lite tjafs? Det är väl bra om man kan ta en spänstig och öppen debatt.

Även om Marcus Leifby skämtar med mig (och även är allvarlig i sin kritik givetvis) och skriver att när TV4 sänder Brottskod Försvunnen med fokus på att hitta mitt sunda förnuft så kör SVT ett VM-magasin, och det är inget jag dör av. Jag svarar istället.

Inte heller säger jag upp bekantskapen med Leifby. Det handlar om att ge och ta, och de enda jag blockar på twitter är de som skriver så otrevliga eller korkade saker att jag inte förstår varför de ska följa mig sett till hur illa de verkar tycka om mig. Någon gräns finns det.

Annons

Nej, jag piper inte heller. Jag svarade på frågor från Expressen och det tycker jag är en självklarhet när man själv vill ha svar av folk. Vilken trovärdighet ger det mig om jag jagar Karl-Erik Nilsson men jag själv duckar frågor. Jag försöker givetvis också svara ärligt och rakt.

Jag övertygad om att TV4/fotbollskanalen.se med alla från Anna Brolin, Hasse Backe och Åsa Zander till Tobias Rosvall, Niklas Supanich o Co kommer att göra ett kanon-VM. Vad SVT gör från Brasilien vet inte jag, men de hanterar det säkert bra. Jag hade bara en synpunkt.

Det är många inom deras VM-manskap som är oerhört skickliga och kunniga och som jag har stor respekt för. Och som jag skrivit hundra gånger, jag är en glad och stolt licensbetalare. Det mesta som SVT och SR erbjuder tittare och lyssnare är kanon, men jag reserverar mig rätten att ha åsikter om både det som är bra och som är dåligt.

Annons

Precis som jag får känna av era åsikter, tankar, spörapp och beröm. Under gårdagen så var det folk som ville landsförvisa mig, min syster smsade och undrade om påhoppet på SVT men en hel del hyllade mina åsikter och en av SVT:s mest profilerade smsade om att hen inte kunde säga något offentligt men jag låg helt rätt.

Ja, det är blandat och både högt och lågt och det får vi leva med, men vi har yttrandefrihet och då får vi ge och ta. Fattar inte varför det är så känsligt. Än mindre fattar jag att det oftast är journalister som tycker att man är en idiot för att man svarar på frågor. Det borde vara tvärtom.

Publicerad 2014-06-12 14:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto