Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Champions League grupp för grupp - så går det

Lundhs blogg

Tyvärr ingen Zlatan Ibrahimovic för Malmö FF, för det hade varit en häftig grupp med tre tidigare Zlatan-klubbar i form av MFF, Ajax och FC Barcelona men det blev istället gruppen efter i lottdragningen och nu väntar det spanska mästarlaget Atlético Madrid, det italienska mästarlaget Juventus och det grekiska mästarlaget Olympiakos.

Schemat ser ut som följer; 16 september: Juventus-Malmö FF, 1 oktober: Malmö FF-Olympiakos, 22 oktober: Atlético Madrid-Malmö FF, 4 november: Malmö FF-Atlético Madrid, 26 november: Malmö FF-Juventus, 9 december: Olympiakos-Malmö FF.

Tuff start i Turin men det är bra att få Olympiakos hemma i andra matchen och där finns poängchans. Känslan är att Juventus och Atlético har de två första platserna och att Olympiakos är tredjelag och det är där det handlar om att sikta in sig. Det ska dock mycket till om MFF ska kunna balansera kamp i allsvenskan med spel mot de här lagen.

Däremot lär man sälja ut matcherna kvickt och lätt och sett till att man är ensam som marknadsdelen nu när de danska lagen är utslagna så kan det här inbringa 250 miljoner kronor för deltagande, tv- och marknadsintäkter och biljettintäkter. Något som skulle vara en fördubbling av klubbens omsättning och man får en möjlighet att pröjsa ner skulderna på arenan.

Annons

Viktigast för klubben är trots allt att helst vinna allsvenskan och framför allt se till att man tar en plats i Europa League. Det gäller att inte tappa kraften nu när man nått Champions League och försöka få till en ny titel och kunna surfa på erfarenheterna. Samtidigt kommer allt bli dyrare för Malmö FF. Spelare vill ha mer i lön, klubbar vill ha mer för spelare och så vidare.

Det är ett angenämnt problem att ha gott om pengar men spåren förskräcker när det gäller att dra på sig kostnader som man sedan inte kan bära när intäkterna uteblir. Trots allt är Champions League en engångsintäkt och ingen vet om man kommer dit igen, och då gäller det att vara slimmad så att man inte riskerar att haverera ekonomiskt.

Här är mina tips för Champions Leagues gruppspel:

Grupp A

Atletico de Madrid, Juventus, Olympiakos, Malmö FF

Annons

Kommentar: Det är svårt att tippa emot Juve och Atlético men man får inte glömma att det italienska laget inte gick vidare i fjol och då mötte FC Köpenhamn bland andra. Olympiakos (med ex-MFF:aren Jimmy Durmaz) kan säkerligen hota alla lagen. Malmö FF riskerar att få det tufft när man ska balansera sju allsvenska matcher (mot Elfsborg, AIK och HIF) kring CL-matcherna.

Grupp B

Real Madrid, Basel, Liverpool, Ludogorets

Kommentar: Behrang Safari o Co i Basel får häftiga matcher åtminstone. Bulgariska uppstickaren Ludogorets kan skaka om på hemmaplan. Ändå går det inte att tippa annat än att Real vinner gruppen. Det stjärnspäckade laget har blivit än vassare. Liverpoolgör comeback i CL och ser ut att ta en andraplats även utan Luis Suarez. Kamp om tredjeplatsen mellan Basel och Ludogorets men det finns inga lätta matcher här och Pool kan snubbla.

Annons

Grupp C

Benfica, Zenit, Bayer Leverkusen, Monaco

Kommentar: En grå grupp och där det är jämnt mellan lagen. Benfica har stor erfarenhet av spel i Europa och lyckas allt som oftast att gå långt, om än i Europa League. Zenit har inte övertygat. Bayer Leverkusen gick vidare i våras men fick sedan stryk mot PSG.  Monaco är en outsider som dock tappat en aning i kvalitet. Tror på Bayer Leverkusen och Zenith och att Monaco blir trea och Benfica har ett mellanår.

Grupp D

Arsenal, Borussia Dortmund, Galatasaray, Anderlecht

Kommentar: Wow, vilken grupp. Kan bara gå på Arsenal och Dortmund som etta och/eller tvåa och vidare efter jul. Anderlecht kommer att vara en slagpåse och det är svårt attse det turkiska laget nå annat än Europa League.

Grupp E

Bayern München, Manchester City, CSKA Moskva, Roma

Kommentar: Svensklaget CSKA får att bita i när det handlar om motståndet. När Roma känns som det svagaste motståndet inser man att det är en “Dödens grupp” som Pontus Wernbloom och Rasmus Elm hamnat i. Kan inte se att det blir annat än en fjärdeplats för det ryska laget och att Bayern och City är favoriter att gå vidare till Champions League och att Roma möjligen får nöja sig med Europa League.

Annons

Grupp F

Barcelona, Paris Saint-Germain, Ajax, Apoel

Kommentar: Zlatan fick två gamla klubbar och den ena blir svår och den andra blir lättare. Det här ska vara Barcelonas och PSG:s grupp och de ska bägge gå vidare utan större problem. Ajax har visat att man i sina bästa stunder kan hota de stora klubbarna men i en serie över sex matcher är det svårare. APOEL piskade Ålborg rejält men det här är en annan nivå.

Grupp G

Chelsea, Schalke, Sporting, Maribor

Kommentar: José Mourinho fick en överkomlig lottning, minst sagt, och ihop med Schalke så ska man bara gå vidare utan större problem. Varken Sporting eller Maribor ska ha mycket att sätta emot. Lissabon-laget lär plocka tredjeplatsen och få spela vidare i Europa League och det är vackert så.

Grupp H

Porto, Sjachtar Donetsk, Athletic Bilbao, BATE Borisov

Annons

Kommentar: Glad att MFF inte hamnade i denna svåra men rätt osexiga gruppen. Sjachtar hade varit favorit om det inte var för oroligheterna i Ukraina och att hemmarenan knappast går att använda. Athletic är därmed favorit och sedan står det mellan Porto och Sjachtar om att ta den andra platsen som ger spel i CL framför EL. BATE Borisov är starkt hemma men det räcker inte här.

Publicerad 2014-08-28 21:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto