Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan, Zlatan, Zlatan och lite MFF

Lundhs blogg

En mixad zon inledde arbetsdagen på Ernst Happel-stadion (som tidigare hette Prater-stadion) och det var Kim Källström, Albin Ekdal, Andreas Isaksson, Jimmy Durmaz, Branimir Hrgota och Pierre Bengtsson som kastades till vargarna bestående av ett stort svenskt pressuppbåd som var förstärkt av österrikisk media.

I efterhand kan man konstatera att de lokala medierna pumpade på om Zlatan Ibrahimovic. Det var Zlatan, Zlatan, Zlatan och så lite Malmö FF på slutet. Skälet till det sistnämnda var ju att MFF slagit ut Salzburg nyligen och Emil Forsberg kallades för skräcken i en del av de lokala tidningarna. Respekten finns där bland medierna i varje fall.

Tydligt är att de svenska spelarna ser fram emot att mötas av ett mäktigt publiktryck. Annat än att spela inför 15 000 åskådare mot Estland på Friends Arena. Eller som Pierre Bengtsson konstaterade: “Det är sådana här matcher man älskar, det är annat än Sönderjyske borta inför 2 500 åskådare.” Bara hoppas att de kan leva upp till det.

Annons

***

Stadion är utsåld, eller Ausverkauft, och redan är det flaggor på varenda plats. Så det är inget spontant flaggviftande. Runt 2 500 svenska fans har biljetter men de lär drunkna bland 47 500 österrikare.

***

Älskar att jag fick en säng som är för kort för mig. När jag påpekade det i hotellreceptionen beklagade man det, men konstaterade att de inte fått information i förväg om att jag var 1,96 lång…

***

SvFF-basen Karl-Erik Nilsson var träningsklädd på söndagens träning. Något jag aldrig förstått. Är det typiskt svenskt? Eller kör man så även i andra länder? Träningsjacka är väl okej men helt träningsklädd. Dock inga bollskor som Bengt Madsen hade på sin tid som överledare.

Publicerad 2014-09-07 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto