Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sluta gnäll på Johan Elmander

Lundhs blogg

Krönika om SvFF:s politiska flathet och att man borde lära av handbollen.

***

Reine Almqvist har nya historier varje dag, och det är kul att höra om hur Åtvidabergs FF spelade både hemma och borta mot FC Barcelona i just Barcelona i mitten på 1970-talet.Det var snö i Sverige och det spanska laget köpte även bortamatchen till Spanien.

Stryk för ÅFF i “hemmamatchen” 0-3 och med 0-2 i bortamatchen. Spelarna drack några öl för många efter den första matchen och straffades av dåvarande tränaren med att de fick springa till förste man spydde och sedan var det träningspasset över.

***

Sportbaren Stars and Bars i Yas Marina hade handbollen från Qatar på sina skärmar och vi njöt av Mattias Anderssons målvaktsspel i VM-premiären.

Annons

***

Fördelarna med sociala medier är fler än nackdelarna, men ibland blir det tröttsamt med tjatandet. Som nu kring Johan Elmander som får mycket skit för att han är med det unga, nya landslaget i Abu Dhabi och försöker få fart på landslagskarriären igen. Det är knappast Elmander som tagit ut sig själv till det här lägret.

Man kan givetvis ha åsikter om det är rätt av Erik Hamrén att satsa den snart 34-årige anfallaren som egentligen haft det rätt tungt sportsligt sedan han bröt ett ben i foten inför EM 2012. Han var ju ändå med i EM, men hela året efter det så plågades han av skadan i Galatasaray och året efter blev det Norwich men det blev knappast vad han och klubben hoppades på.

En omstart väntade i danska Bröndby i somras, men livet blev inte som han tänkt sig när Elmanders pappa insjuknade och gick bort. Hösten blev därefter, fotbollen var inte så viktig just då, och det är förståeligt. Som han själv är inne på Ekwall vs Lundh Abu Dhabi nedan, så var inte fotbollen någon hjälp i det läget:

Annons

[youtubeplay id=”pEs9EppkxoY” size=”small”]

Nu gör Johan Elmander allt för att komma tillbaka till gammalt slag och en vinterturné med landslaget var rätt väg för honom. Det går inte att kritisera honom för inställning och slit och det är för tidigt att räkna ut honom även om alla kan se att han är kantig och en bra bit från formen både fysiskt och bollmässigt.

Visst förstår jag dem som anser att Hamrén borde satsa på andra, och att han har en uppenbar favorit i Elmander, men då är det förbundskaptenen som ska höra det och inte spelaren. Sedan är det så att förbundskaptenen saknar slagkraftiga alternativ när det handlar om djupledslöpande och hårt jobbande anfallare som skapar ytor till sina medspelare.

Naturligtvis ska Elmander göra fler mål, men det är hans arbetskapacitet som Hamrén vill åt och det särskilt när Zlatan är på planen och ska få en frihet att inte slita lika mycket defensivt. Därför håller Hamrén säkert fast i Elmander så länge han kan, för det saknas alternativ, men det är inte utan att man lider med en spelare som gör sitt bästa och ändå får skiten.

Annons

Sedan är det en fördel att ha med någon rutinerad och erfaren spelare på en turné och det är ett skäl till att ge Johan Elmander en möjlighet att haka på. Det var som när förbundskaptenen gav mittbacken Daniel Majstorovic en chans att följa med till Thailand 2013 för att se honom på nära håll i både träning och match.

Publicerad 2015-01-17 11:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto