Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dagen efter förlusten stänger Sverige in sig

Lundhs blogg

Nej, jag inser att detta inte berör alla som följer landslaget och att en del vill se oss lämna Sverige i fred. Samtidigt är det många som höra av sig med kritik och frågor och vill att Hamrén o Co ska svara på olika saker som man undrar.

Man kan lugnt säga att precis som inom landslaget så finns en rätt stor besvikelse om man ser till mejl och twitter. Vilket väl är en viktig del av fotbollen, den engagerar. Precis som U21-landslaget i seger och Sundhages landslag i förlust så finns ett behov att höra om vad som är skälet till att det går som det går.

Även om hela mediasituationen håller på att förändras och bevakningen krymper så är det fortfarande så att traditionella medier ännu så länge är fansens representanter och de som kan ställa frågor och få svar. Det är helt enkelt en del av jobbet med landslaget att hantera medierna.

Annons

I en framtid kanske allt ska skötas via landslagets Instagram-konto, Facebook, Soran Ismails poddar som alla bjuder på både bra och exklusivt material? Det är naturligtvis bekvämare för SvFF att sköta kommunikationen på egen hand och se till att man får ut sin bild och sina budskap utan att störas.

Sverige fick stryk i lördagens EM-kval i Moskva och efter en kort presskonferens med Erik Hamrén och flitigt med spelare i den mixade zonen flög landslaget hem till Stockholm. Allt fokus är på den viktiga matchen mot Österrike på tisdag, vilket är förståeligt.

Samtidigt är det en trist utveckling att landslaget stänger helt för aktiviteter med media under söndagen. Aldrig tidigare varit med om det och det går ju rakt emot det nye generalsekreteraren Håkan Sjöstrand sagt sig vilja jobba för. Långt från det U21-landslaget stod för.

Annons

Vi är många i presskåren som påpekat detta för landslagets presschef Niklas Bodell och frågat om pressaktiviteter även söndag. Dels ska Zlatans skada undersökas och en läkare hade varit bra att prata med. Kanske även med scouten som såg Österrike under lördagen?

Lägg till att Erik Hamréns presskonferens i Moskva blev ovanligt rörig eftersom en tolk skulle översätta efter varenda fråga. Inte bara tog det tid för Blågults ansvarige som hade ett plan att passa, det blir inte heller något flyt i frågorna och svaren och svårt att komma någon vart.

Dessutom blev det fokus på förlusten och i dag vill man kanske ha en del svar om det, men även titta framåt mot Österrike. Vilka funderingar har Hamrén? Hur resonerar han kring spelare? Kim Källström är tillbaka, vad kan det betyda? Ja, det saknas inte frågor.

Annons

Det är knappast så att man måste köra fram hela spelartruppen utan kanske handlar om ett par spelare och ledare. Alternativet är att Hamrén kör med läkaren och Österrike-scouten? För det är klart att det finns en nyfikenhet och frågor som dykt upp efter matchen i Moskva.

Publicerad 2015-09-06 08:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto