Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hellre en Olsson som inte är redo än Wendt

Lundhs blogg

Inför onsdagens träning på Stockholms Stadion var Martin Olsson öppen med att han inte var redo för att spela från start vare sig mot Ryssland eller Österrike. I en ovanligt frank intervju är vänsterbacken tydlig med det: “Tänker man efter, jag var inte redo”.

Just Olsson var en spelare som hade det tufft i EM-kvalen i september och i efterhand kan jag tycka synd om honom med tanke på kapaciteten han besitter när han är i slag. Självklart har han ett eget ansvar, men det är ändå tränaren som tar det slutgiltiga beslutet.

Att Erik Hamrén gillar Olsson är ingen hemlighet och det är givetvis okej att känna så, men att en spelare som gjort noll minuter i klubblaget på över tre månader och hunnit med fem träningspass ändå får starta två gånger är fel.

Ifrågasatte redan uttagningen av Martin Olsson. Inte för att en Olsson i slag inte ska ha en plats i landslaget, men en spelare som varit borta så länge är knappast någon som ska starta i två avgörande EM-kval mot gruppens riktiga topplag. Det bidrog till att kosta Sverige ett par förluster.

Annons

Nej, Martin Olsson är inte ensam förklaringen till att Sverige förlorade mot Ryssland och Österrike. Däremot var det så att det var uppenbart att Olsson hade problem på sin kant och det bidrog naturligtvis till att försvaga Sverige i de EM-kvalen.

Om nu Oscar Wendt inte visste hur förbundskaptenen såg på honom – vilket han antagligen gör – så vet han det nu. Dels petad i den här truppen och i samband med förra samlingen så chansar hellre förbundskaptenen med en Olsson ur slag än satsar på Wendt från tyska topplaget Borussia Mönchengladbach.

Erik Hamrén har tidigare snurrat in sig i utläggningar om speltid och att vara med i landslaget och det är uppenbarligen inte lika för alla. Sedan vill förbundskaptenen se svenska spelare i klubbar på så hög nivå som möjligt och Wendt blev trea i Bundesliga i fjol och spelar Champions League i höst.

Annons

***

Å ena sidan vill man inte att Montenegro ska jaga i kapp Sverige, å andra sidan vill man att Montenegro ska ha mycket att spela för inför matchen mot Ryssland på måndag och då bör montenegrinerna slå Österrike. Lurigt.

HÄR FINNS ALLA EM-KVALGRUPPER SAMT HUR DET FUNKAR MED PLAYOFF.

***

Reine Almqvist har redan sågat oss för vår bristande kompetens, men ni vet väl att ni kan bjuda på Ekwall och mig som fotbollstränare och mediatränare i kampanjen Ge Bort Till Sport. Vi kommer och tränar valfritt ungdomslag som den som tar hem auktionen väljer.

Det är vår kollega Ida Björnstad som dragit i gång det imponerande projektet som ni kan läsa mer om här. Otroligt starkt av henne att piska i gång det och se till att många får hjälp och underbart av många som skänkt prylar.

***

Vaduz nästa. Var där 2007 då Sverige vann med 3-0 och nedan gäng lirade. Matias Concha!

Annons

13 oktober 19.00
Rheinpark Stadion, Vaduz
Liechtenstein-Sverige 0-3 (0-2)
0-1 Fredrik Ljungberg (19′), 0-2 Christian Wilhelmsson (29′), 0-3 Anders Svensson (56′)
Sverige: 1 Andreas Isaksson – 2 Matias Concha, 3 Petter Hansson, 4 Daniel Majstorovic, 5 Erik Edman – 6 Tobias Linderoth (ass K) (14 Daniel Andersson [K], 70′) – 7 Christian Wilhelmsson, 8 Anders Svensson, 9 Fredrik Ljungberg (K) (16 Kim Källström 39′) – 10 Marcus Allbäck, 11 Johan Elmander (18 Markus Rosenberg 60′).
Ersättare, ej inbytta: 12 Rami Shaaban – 13 Mikael Dorsin, 15 Sebastian Larsson, 17 Andreas Johansson.
På läktaren: Andreas Granqvist, Olof Mellberg, Rade Prica.

Gillar att kolla gamla startelvor och detta var alltså EM-kvalet där Sverige nådde mästerskapet 2008 i Österrike och Schweiz genom att bli bästa grupptvåa, man hamnade efter Spanien i kvalet.

Annons
Publicerad 2015-10-07 11:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto