Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Danskjävlarna äger oss, grip in Expressen

Lundhs blogg

Danska Kanal 5 bjöd på humor när de gick hårt åt Pippi Långstrump, IKEA, Abba och Kungen. Till och med DR, den danska motsvarigheten till SVT, har gått till angrepp och intagit Malmö slott och hissat Dannebrogen. Vet inte varför men jag gillar sådant.

Tyvärr har vi inte sett några svenska framgångar i propagandakriget inför lördagens playoff. Det har inte varit någonting, direkt. Vi kan inte leva på Ernst-Hugo Järegård längre, även om jag fortfarande älskar klippet från Riget och att Danmark är utskitet ur kalk och vatten.

Hoppet står till att Expressen griper in på klassiskt vis. Kvällstidningen kan ofta ta till sådana grepp och något måste ske för att lätta upp det hela från svenskt håll. Även vi måste få garva åt danskarna och lätta upp det hela en aning. Kom igen nu, Thomas Mattsson.

***

Italienaren Nicola Rizzoli är domaren som tar hand om Sverige-Danmark. Han tog hand om Sverige-Ryssland 2014, Portugal-Sverige 2013, Ungern-Sverige 2009 och är en väl ansedd domare. Han visade ut Zlatan Ibrahimovic i serie A 2012 när svensken örfilade Napoli-spelaren Salvatore Aronica.

Annons

***

Rapporterna från det danska lägret är skador, sjukdomar och en del annat. Tror inte på det utan det blir ett starkt danskt manskap som kommer till Friends Arena lördag kväll. Sedan får man inte glömma att även Morten Olsens landslag är ifrågasatt och här är en genomgång om varför det blev playoff.

***

Fick vara med i Ekstrabladet och ta ut en drömelva med danska och svenska spelare. Valde att gå på 3-5-2 och tydligen är jag ensam om att rata Nicklas Bendtner. Här är min elva, enligt 3-5-2:

Andreas Isaksson – Andreas Granqvist, Daniel Agger, Simon Kjaer – Daniel Wass, Michael Krohn-Dehli, Pierre Emile Højbjerg, Oscar Hiljemark, Christian Eriksen – Zlatan Ibrahimovic, John Guidetti

Vilka är era drömelvor? Mejla mig så lägger jag ut dem senare.

Publicerad 2015-11-12 11:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto