Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Då sparkar vi i gång 2016 med sikte på Abu Dhabi

Lundhs blogg

Det blir en ovanligt tidig start på arbetsåret då EM, OS komprimerar säsongen och de allsvenska klubbarna länge velat att landslaget ska åka på sin årliga turné med spelare från Sverige, Norge och Danmark tidigare för klubbarnas skull. Därför är det avfärd redan 2 januari och hemkomst 11 januari så att fler spelare ska kunna få in träningsläger även med klubbarna.

Vid 17:00 lördag lyfter planet som via Frankfurt tar mig och kollegorna Johan Tarland och Patrick Ekwall till Abu Dhabi. Under söndagen drar Erik Hamrén i gång sin sjätte vinterturné som förbundskapten. Första året var han i Oman och Syrien för att sedan avverka Sydafrika 2011, Qatar 2012, Thailand 2013 och Abu Dhabi 2014 och 2015.

Sverige ska möta Estland och Finland och bägge matcherna ser ni på TV4 eller via fotbollskanalens olika plattformar. Sverige-Estland spelas onsdag 6 januari med sändningsstart 16:30 och avspark 16:45 och sedan är det Sverige-Finland (Hasse Backes första match som ny finsk förbundskapten) söndag 10 januari och det är sändningsstart 15:40 med avspark 15:45.

Annons

Truppen är nedan:

Målvakter: Patric Carlgren, Karl-Johan Johnsson, Jacob Rinne.

Försvarare: Emil Bergström, Sebastian Holmén, Pa Konate, Adam Lundqvist, Joakim Nilsson, Emil Salomonsson, Anton Tinnerholm, Linus Wahlquist.

Mittfältare/anfallare: Marcus Rohdén, Nicklas Bärkroth, Victor Claesson, Gustav Engvall, Sebastian Eriksson, Alexander Fransson, Mikael Ishak, Emir Kujovic, Kerim Mrbati, Christoffer Nyman, Melker Hallberg, Gustav Svensson.

Mästarlaget IFK Norrköping har flest representanter med fem följt av fyra var för IFK Göteborg och Elfsborg. Verkar som om Alexander Fransson trots allt hänger med fastän han är klar för FC Basel. Åtminstone om man ska lita på intervjun på Norrköpings hemsida. Finns ju en del spelare med som kan flytta i januari: Kujovic, Engvall, Carlgren, Nyman, Claesson och möjligen Rohdén.

Annons

Annars en ovanligt ung trupp och det saknas veteraner likt Anders Svensson, Tobias Hysén och andra som genom åren varit med. Oscar Lewicki tackade exempelvis nej med tanke på hans tuffa 2015 och Kristoffer Olsson lämnade också återbud när Midtjylland gick vidare i Europa League. Lägg till att en del danska och norska storklubbar på senare år varit restriktiva att släppa spelare.

Naturligtvis spelar det roll att U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson är med på lägret som vanligt och att halva truppen i Abu Dhabi består av spelare som kan kvala in till OS i Rio de Janiero i sommar och alltså är födda 1 januari 1993 eller senare. Ett gäng av dem är med i det nya U21-landslaget som blir stommen i sommar.

Däremot är det få av spelarna som har en möjlighet att slå sig in i den svenska EM-truppen till Frankrike. Möjligen finns en plats som målvakt med tanke på att ALLA tre målvakter i Hamréns vanliga trupp är bänkade. Kanske en plats som högerback? En plats som anfallare är öppen och kanske Kujovic kan ta den? Sedan utmanar Gustav Svensson sin polare Pontus Wernbloom om en plats.

Annons

Som vanligt kör vi Fotbollskanalen On Tour och Ekwall vs Lundh med daglig gäst och jag hoppas även spela in några poddar under dagarna i Abu Dhabi.

Här är programmet för det första dagarna:

January 3

  • 11.00 Pressconference with team coach Erik Hamrén, Crowne Plaza Hotel, Abu Dhabi
  • 15.40 Mixed zone, Zayed Sport Complex
  • 16.00-17.30 Training session, Zayed Sport Complex

January 4

  • 11.10 Mixed Zone, Zayed Sport Complex
  • 11.30-13.00, Training session, Zayed Sport Complex
Publicerad 2016-01-02 16:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto