Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Konsten att checka ut

Lundhs blogg

EM i Frankrike är över. Även om Allsvenskan redan är i full gång och det kvalas till både Europa League och Champions League så checkar jag ut under ett antal veckor. För i en tid när det bara snurrar snabbare och snabbare och det aldrig är några pauser i säsongerna är det kanske ännu viktigare att försöka, om man nu har förmånen att kunna.

Det är dock svårt när man jobbar med något som är så roligt som fotboll, men som vänner i min närhet påpekar så ringer det i upploppsklockan och då gäller det att ransonera en aning på krafterna. Därför gör jag det och satsar på böcker, golf, motionscykling och kalla morgondopp. I höst blir det förhoppningsvis nya tag och då får vi se vad det finns för jobb att hugga tag i på TV4 och C More.

Podden Lundh rullar vidare några veckor till. Veckans gäst är inrikesminister Anders Ygeman som imponerande på mig genom att svara på frågor, eller åtminstone försöka, och inte glida undan på politikers vis. Förstår att han går hem hos både politiska reportrar och i stugorna.

Annons

Avsnittet med Ygeman hittar ni via länken och där svarar han på hur man ska försöka lösa bengalfrågan, knallskott, varför hans barn inte får följa med på 08-derby, hur han fastnade för Djurgården trots uppväxt i Rågsved och att han anser att Sverige bör söka stora idrottsmästerskap.

På måndag 18 juli heter gästen Anders Ström som för snart 20 år sedan grundade Unibet. I dag är han styrelseordförande i spelbolaget men även aktiv i en del andra företag och bor sedan många år i utlandet. Han ger sin syn på en kommande avreglering av spelmarknaden, hur man ska minska problemen med riggade matcher och varför det inte är lönt att i dag köpa in sig i en fotbollsklubb i England.

Måndagen 25 juli är EFD:s generalsekreterare Linda Wijkström gäst. Hon berättar om glädjen över att Lotta Schelin vänder hem till Allsvenskan, utmaningen att se till att svenska klubbar hänger med i utvecklingen, svårigheten att få till ett tv-avtal och varför svensk fotbolls höjdare trots allt följde konkursboet Tyresö FF när det spelade Champions League-final.

Annons

Efter det tar podden uppehåll och är förhoppningsvis tillbaka i slutet av augusti eller början av september. Alla tankar, idéer och synpunkter är välkomna till mig via Twitter, Instagram eller mejl: olof.lundh@tv4.se. Ni kan även mejla producenten Olle Lindberg på: olle.lindberg@tv4.se. Vi tar tacksamt emot förslag till förbättringar eller på gäster.

Totalt finns 111 avsnitt ute av podden #Lundh och ALLA avsnitt finns här och bland gästerna är nye förbundskaptenen Janne Andersson och hans två scouter Jonas Thern och Tom Prahl, journalister som Erik Niva och Robert Laul och skyttekungen Emir Kujovic, tränaren Ole Gunnar Solskjaer, experten och förbundskaptenen Hasse Backe, Pia Sundhage, Lotta Schelin och många, många fler.

Så här var topplistan när den fyllde 100 och jag tror bara att Erik Niva slagit sig in på den:

Annons

1. Anders Svensson, avsnitt 8
2. Nanne Bergstrand, avsnitt 21
3. Henrik Larsson, avsnitt 24
4. Christian Wilhelmsson, avsnitt 43
5. Sven-Göran Eriksson, avsnitt 10
6. Hasse Backe, avsnitt 20
7. Jonas Thern, avsnitt 19
8. Nordin Gerzic, avsnitt 23
9. Jonas Olsson, avsnitt 9
10. Tony Ernst, avsnitt 26

11. Kennedy Bakircioglu, avsnitt 34
12. Marcus Berg, avsnitt 11
13. Andreas Haddad, avsnitt 27
14. Anders Carlsson, avsnitt 15
15. Åge Hareide, avsnitt 45

Alla avsnitt går annars att hitta och lyssna på på via Fotbollskanalen.se eller iTunes, Acast, Youtube eller så googlar man Lundh och pod och hittar den. Givetvis finns podden på Podcaster, Podkicker och en massa andra alternativ för poddlyssnande.

Publicerad 2016-07-14 14:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto