Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sverige kan inte mer än att vinna

Lundhs blogg

När Frankrike slog Bulgarien med 4-1 så flaggade vi för fransmännen.

Efter Sveriges 3-0 påpekar vi hur dåligt motståndet var.

Går inte att göra mer än att vinna – och Janne Andersson har fått en stark start som förbundskapten.

Vilka trodde att Sverige skulle dela ledningen i VM-kvalgruppen med Frankrike efter tre matcher? Kan inte ha varit så många. Och det trots att Janne Andersson fick dra i gång sitt uppdrag helt utan träningsmatcher och spela ihop laget.

Självklart är det fortfarande oerhört långt till VM i Ryssland, men det imponerar att Sverige tog sex poäng och gjorde 4-0 under den här landslagssamlingen. Även om motståndet är svagt så ska man trots allt besegra det.

Annons

Att bulgarisk landslagsfotboll har problem är rätt uppenbart och det var ett tamt landslag som utmanade Sverige. Samtidigt så slog inte svenskarna av på takten utan öste på framåt. Ola Toivonen fixade 1-0, Oscar Hiljemark såg till att skicka in 2-0 och Victor Nilsson Lindelöf rakade in 3-0.

Inramningen var inte så betagande när endast 21 777 hade sökt sig till Friends Arena – arrangörer måste sluta ljuga om hur många biljetter man sålt inför matcher – men de tappra som kom fick se en pånyttfödd Toivonen och en blommande Nilsson Lindelöf.

Just Toivonens oväntade revansch och återkomst var mest överraskande. Han verkade spela utan tryck och fick ut det som för många år sedan gjorde honom lovande. Om det räcker mot bätttre motstånd är en helt annan fråga och en senare fråga.

Däremot är det problematiskt att Marcus Berg inte hittar rätt trots många möjligheter. Emil Forsberg var vass mot Luxemburg men lite mer osynlig i denna match. Jimmy Durmaz var ojämn, det finns en hög höjd men också en låg nivå.

Annons

Naturligtvis hade man kunnat göra fler mål och kanske borde man också ha gjort det. Sverige saknade inte möjligheter och det går att höja effektiviteten ytterligare. Inte minst för att vassare motstånd än bulgarerna släpper till färre chanser.

Exempelvis borde John Guidetti ha rakat in 4-0 efter sitt inhopp men han var inte ensam syndare. På pluskonotot fanns Albin Ekdal som var solid centralt på mitten och att Hiljemark växte ju längre av matchen som gick. Plus att Palermo-mittfältare gjorde mål.

Försvarsmässigt så gick lagkaptenen Andreas Granqvist bort sig helt vid ställningen 1-0 och där borde Bulgarien ha kvitterat, men Robin Olsen störde skytten som placerade bollen utanför. I övrigt var det många starka insatser i backlinjen.

Vi ska givetvis inte fara i väg och hylla det här landslaget alldeles för mycket, men det är starkt att gå in i den här samlingen med kravet på sig att ta sex poäng. Det klarade man av med mersmak och VM-kvalet lever i högsta grad inför fortsättningen.

Annons

Även om Frankrike skulle vinna över Sverige på Stade de France i november så kommer landslaget vara med i kampen om andraplatsen under 2o17. För i normala fall ska inte Janne Anderssons landslag ha något att sätta emot när sommarens EM-finalister släpper loss.

Samtidigt är det bara att inse att förbundskapten Andersson med tid har möjlighet att få ut ännu mer av landslaget. Bara det att Sverige avslutade VM-kvalet med tre 94:or i backlinjen är något som ger hopp. Lägg till U21-triumfen från tidigare på kvällen.

Publicerad 2016-10-10 23:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto