Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rapport från en vinterturné, dag två

Lundhs blogg

Ekwall vs Lundh har blivit Tjernström vs Lundh och första gästen är Kristoffer Olsson som reder ut läget i Midtjylland, hur klubben tog hans utspel om att den pissade på honom och chocken över att SvFF fimpade Håkan Ericsson som förbundskapten för U21-landslaget.

Fotbollskanalen On Tour gästades av Lasse Richt som förvisso inte var med i MaspalomasSverige mötte DDR på den första vinterturnén, men gjort fler turnéer än någon annan. Han drog en del minnen.

Filip Dagerstål berättar dessutom om karriärtempot, Linus Wahlqvist talar om skiftet till gamla positionen som mittback och Sebastian Andersson reder ut varför Alexander Isak passar honom väl som anfallspartner. Som vanligt finns ALLT material från Abu Dhabi under denna länk.

Vill man ha full koll så haka på min Instagram där det finns Instastories och även på Twitter rapporterar jag.

***

Återigen en lätt dimmig start på dagen men redan vid 10-tiden hade solen bränt bort slöjorna. Därefter blå himmel, solgass och fina 25-26 grader. Dock kylslaget på kvällen.

Annons

***

Fotograf Rasta-Danne är född i Finspång men han gillar IFK Norrköping trots det. Klassisk bild på honom i Peking-sällskap.

***

Träningen flöt på bra och för första gången fick vi se två lag formeras som nötte spel. De tre målvakterna roterade en del men tiorna såg ut som nedan när Peter Wettergren ledde det mesta av träningen, även om Lasse Lagerbäck var inne och snackade med någon spelare:

Lag A: Tinnerholm, Wahlqvist, Une Larsson, Konate – Sema, Lewicki, Allansson, Moberg Karlsson – Isak, Andersson.

Lag B: Salomonsson, Brorsson, Nilsson, Dagerstål – Bärkroth, Olsson, Claesson, Ghoddos – Jeremejeff, Frick.

Kan egentligen inte hitta en startelva i någon av dem. De närmaste dagarna lär det bli tydligare och kan egentligen inte säga att någon utmärkte sig varken positivt eller negativt. Victor Claesson har en fin touch på bollen, gott spelsinne och verkar ha skött formtrimmandet inför turnén.

Annons

Efter man kört en hel del smålagsspel så samlade Janne Andersson spelarna för ett längre snack mitt på planen. Han förklarade efteråt att det handlar mycket om att nöta in vad man gör och påminna om det. Dessutom försöker han få i gång snacket med spelarna så att man ska fråga och förhöra sig om vad man gör.

***

Under träningen snackade jag en del journalistik med den tidigare polisen Janne Gustavsson som jobbar med säkerheten i landslaget. Han har tidigare varit polis och bland annat åt Säpo. Nyfiken på honom så finns en artikel här från i somras från Hallandsposten, då han är från Falkenberg. Alltid kul att prata journalistik med andra och eftersom han jobbat åt Kungahuset kom vi in på bevakning av Hovet och detta klassiska klipp.

***

Under träningen blev det även snack med SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand om vad förbundet gör för att assistera Västerås SK i kampen mot Benfica gällande Victor Nilsson Lindelöf. Visade sig att SvFF skrivit till Portugals förbund, och Sjöstrand är trots allt kritisk mot Benficas märkliga agerande. Hela intervjun med Sjöstrand (som ju pikant nog bor i Västerås OCH håller på Manchster United) finns här.

Annons

I Manchester Evening News framkommer att det rör på sig i affären och att Benfica vill att United tar och betalar VSK:s del på 20 procent av transfersumman. Enligt VSK-fanzinet Anno 1904 så har man källor på att VSK och Benfica förhandlar med varandra. Ja, det är antagligen inte sista svängen kring Victor Nilsson Lindelöf till Manchester United.

Vid 19-tiden svensk tid kom uppgifter i fanzinet Anno 19o4 om att parterna är överens. Talas om att VSK har fått släppa en rejäl del av sina 20 procent, enligt Anno 1904. Räkna med att det kommer att bli fart på flytten för Nilsson Lindelöf som ju stått över två Benfica-matcher på slutet.

***

Kan sakna en profil som Reine Almqvist.

***

Dag två på vinterturnén och Andreas Sundberg hade försening nummer två. Dessutom tagen på bar gärning när han försökte skarva. Illa.

Annons

***

Tidningsfri dag i morgon och därav krönika i Dagens Industri redan i dag. Om två inställda cykellopp i Qatar som kan vara en skakning på övre däck i en idrottsvärld som lever på pengar från de oljedopade emiraten. Bara det att en femtedel av sponsorintäkterna i de sex största fotbollsligorna i Europa kommer från Abu Dhabi, Dubai och Qatar.

Publicerad 2017-01-05 19:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto